Siked!
Ryuichi Murai - Magic Wood

Hij klimt de moeilijkste boulders van Magic Wood, springt door de crux van Practice of the Wild (8C) en het lijkt hem allemaal geen enkele moeite te kosten. Met andere woorden, Ryuichi Murai komt van een andere planeet. 

Ryuichi Murai

We weten weinig over Murai. Een bescheiden artikel in Rock & Ice beschrijft een vrolijke twintiger die wars is van selfies, op zijn dertiende bij het Japanse team kwam en een kantoorbaan ambieert. Het is gewoon een jongen die graag wil blijven klimmen. Dat hij daarbij regelmatig de natuurwetten tart en de ene na de andere koningslijn afvinkt, lijkt hem niet te deren.

In Magic Wood is het gelukt om dit buitenaardse fenomeen op de gevoelige plaat vast te leggen. Neem je notitieblok alvast op schoot (en een pen in de hand), want Ryuichi Murai geeft een masterclass boulderen.

 

Over de auteur Bekijk alle berichten Auteur website

Paul Kaufman

Hoofdredacteur en mede-oprichter van Siked! Deze taaltechneut eet gewoonlijk keien als ontbijt, maar gooit eigenlijk net zo lief een touwtje uit. Naast klimmen en boulderen doet Paul vooral aan klimmen en boulderen.