Siked!
Sanne van der Zwaan - Atomic Playboy (7c+)

Het Fontainebleau-seizoen is nu officieel begonnen! Sanne van der Zwaan heeft wederom bewezen dat ze zich prima thuisvoelt op het magische zandsteen en heeft de 7C+ Atomic Playboy (raccourci) geklommen. Ze had er slechts vier sessies voor nodig.

Atomic Playboy (Raccourci)

In Buthier Piscine ligt één van de meest iconische traverses van Het Bos. Atomic Playboy volgt een lange sloperrand naar rechtsboven en stelt je lichaamsspanning daarbij zwaar op de proef. “Raccourci” betekent “ingekort” in het Frans en de 7C+ begint dan ook op een later punt dan de originele 8A+. Desalniettemin een enorm sterke prestatie van Sanne van der Zwaan!

Fontainebleau in September

Samen met Enzo Nahumury was Van der Zwaan al eerder in Bleau te vinden. In september sijpelde haar goede vorm al voorzichtig door haar vingertoppen naar buiten en topte ze de 7C’s Alta en Le lot de Boudins, waarbij de laatste wederom een traverse betreft.

Voor deze Bleausards is het seizoen eigenlijk pas net begonnen en we zijn zeer benieuwd naar wat zij nog meer uit hun klimdagen gaan halen. Gaat 2017 het jaar van Sannes eerste 8A worden, vragen wij ons hardop af. We gaan het meemaken!

Bekijk hieronder de video van hun sends in september. Volg het tweetal verder via de website van Enzo Nahumury.

 

Over de auteur Bekijk alle berichten Auteur website

Paul Kaufman

Hoofdredacteur en mede-oprichter van Siked! Deze taaltechneut eet gewoonlijk keien als ontbijt, maar gooit eigenlijk net zo lief een touwtje uit. Naast klimmen en boulderen doet Paul vooral aan klimmen en boulderen.