Siked!
Flatlander Cup 2017

Jonge leadklimmers opgelet! Op zaterdag 1 juli organiseert Mountain Network de eerste Flatlander Cup; een leadwedstrijd speciaal voor de betere klimmers uit Duitsland, België en natuurlijk Nederland. En jij kunt daarbij zijn. Schud je armen nog even uit en schrijf je dan snel in voor deze internationale wedstrijd in Amsterdam.

Flatlander Cup

Heb jij altijd al een keer een internationale wedstrijd willen klimmen? Denk jij dat je de concurrentie uit onze buurlanden de baas kunt? Mooi! Want dan is de Flatlander Cup iets voor jou.

“Ik ben erg gecharmeerd van het Youth Color Climbing Festival in Imst,” vertelt initiator Johan Cavé enthousiast over de telefoon. “Met de Flatlander Cup willen we sterke jeugd samen laten komen zodat ze zich met elkaar kunnen meten en om de sociale banden onderling te versterken.”

Het beroemde klimfestival in het Oostenrijkse Alpenstadje opent elk jaar haar deuren voor getalenteerde jeugdklimmers. In tegenstelling tot reguliere wedstrijden ligt de nadruk op meters maken; veel klimmen dus. “En dat is ook precies wat we met Flatlander willen bereiken,” vervolgt Cavé.

“Daarnaast liggen bij Nederlandse jeugdwedstrijden de klimniveaus vaak ver uit elkaar, waardoor de betere klimmers uitdaging missen. Speciaal voor hen willen we een wedstrijd van internationaal niveau aanbieden.”

Het bouwteam geeft blijk van die internationale ambitie. Hoofdroutebouwer Sam van den Vorstenbosch wordt ondersteund door meervoudig Nederlands kampioen Nikki van Bergen. Ook onder anderen Arjen Strengers (NL) en Jerôme de Boeck uit België schroeven mee. Het team zal minstens zes uitdagende routes bouwen, in alle stijlen en gradaties.

Schrijf je in!

Behoor je tot de Jeugd C, B of A en lijkt het je vet om een internationale wedstrijd te klimmen? Schrijf je dan snel in voor de Flatlander Cup!

De kosten voor de inschrijving bedragen € 17,50 en dat is inclusief de barbecue na de prijsuitreiking. Voor de eerste 25 inschrijvingen stelt sponsor Mammut bovendien een SIGG-fles beschikbaar.

Inschrijven voor de Flatlander Cup 2017.

Flatlander Cup 2017

Heerlijke klimdag

1 juli belooft een heerlijke klimdag te worden! Tussen 09:00 en 10:00 wordt je in Mountain Network Amsterdam verwacht en kun je meteen beginnen met opwarmen. Daarna kun je helemaal los op de kwalificatieroutes. Rond 17:30 worden de winnaars gekroond om tot slot bij de BBQ weer op krachten te komen.

Voor de winnaars ligt er een prijzenpakket van in totaal € 3.000 klaar, volledig verzorgd door het Zwitserse klimmerk Mammut.

Programma

09:00 – 10:00 Hal open, aanmelden en opwarmen

10:00 – 13:00  Start kwalificaties ronde 1
Categorie C: Kwalificatie routes 1, 2 en 3
Categorie B: Kwalificatie routes 4, 5 en 6
Categorie A: Kwalificatie routes 4, 5 en 6

13:00 – 14:00 Lunch

14:00 – 17:00 Start kwalificaties ronde 2
Categorie C: Kwalificatie routes 4, 5 en 6
Categorie B: Kwalificatie routes 1, 2 en 3
Categorie A: Kwalificatie routes 1, 2 en 3

17:30 – 17:45 Prijsuitreiking

18:00 – 19:00 BBQ!

Contact en adres

Mountain Network Amsterdam
Erasmusgracht 297
1061 MD Amsterdam

T: +31(0)88 123 68 35
E: flatlandercup@mountain-network.nl
Bezoek www.flatlandercup.nl voor meer informatie

 

Over de auteur Bekijk alle berichten Auteur website

Paul Kaufman

Hoofdredacteur en mede-oprichter van Siked! Deze taaltechneut eet gewoonlijk keien als ontbijt, maar gooit eigenlijk net zo lief een touwtje uit. Naast klimmen en boulderen doet Paul vooral aan klimmen en boulderen.