Siked!

Sends! Robin Donders klimt en vliegt rond in Bleau

Vorig jaar vrat hij nog gretig het warme zandsteen in Zuid-Afrika. Maar afgelopen weekend bleek dat hij deze steensoort ook rauw lust. In het Franse bos van Fontainebleau stonden zowel Les Beaux Quartiers als Rainbow Rocket op zijn menu, beiden zijn 8A gewaardeerd.

De Utrechtse routebouwer Robin Donders vergaarde vorig jaar enige bekendheid als onderdeel van “de Hollandse boys in de Rocklands”. Met ondermeer vier achtstegraads boulders in de koffer wilde hij dit kunstje herhalen op de subtiele zandsteen van Fontainebleau. En guess what, springen is één van zijn grootste hobbies…

Bekijk hier de aftermovie van Robin’s boulder avontuur in Zuid-Afrika. Dyno alert!

Robin Donders_Rainbow Rocket_8A

Rainbow Rocket

Het is esthetisch gezien misschien wel de mooiste dyno ter wereld: Rainbow Rocket. Drie jaar geleden kon Robin Donders nauwelijks met zijn vingertoppen bij de rand. Nu hoefde zijn crew niet langer te wachten dan twee pogingen. Met zijn lengte van 1 meter en 77 centimeters, en bovenal een negatieve aap-index, een buitengewone explosieve prestatie van deze Utrechtse springveer. Hij bevestigt deze vliegpartij met een 8A op zijn scorecard.

Robin Donders_Les Beaux Quartiers_8A (2)

Les Beaux Quartiers

Deze overhang in Rocher de Bouligny lijkt recentelijk zeer in trek bij de Nederlanders. Afgelopen herfst dwong Vera Zijlstra deze boulder op zijn knieën en verdiende zij tevens een nominatie voor een bergsportaward. Gemotiveerd door de triomfantelijke beelden van Zijlstra in haar eerste 8A, toog nu Robin Donders naar dit oude project.

Les Beaux Quartiers had ik al eens eerder een sessie in gewerkt maar toen waren de condities er slecht. Ik kon toen wel alle passen maken maar niet linken. Nu waren de condities perfect, en had ik ongeveer een half uurtje nodig.

Een 8A in een weekend is al knap, laat staan het dubbele aantal! Geniet mee van Robin’s eerste achtstegraads boulders in het sprookjesbos.

Foto’s: Robin Donders

 

Over de auteur Bekijk alle berichten Auteur website

Ron Berends

Met een dikke knipoog legt Ron je haarfijn uit waarom hij alles verafschuwt dat met touwen te maken heeft. Deze boulderaar pur sang kent wellicht nog meer boulders uit z’n hoofd dan Bart van Raaij en zijn eindeloze enthousiasme is een belichaming van de Siked-filosofie.