Siked!
Magic Wood - Boulderen in Zwitserland - Siked!

Een tijdje terug vormde Zwitserland het toneel van een serie harde beklimmingen. In kanton Ticino scheen de zon en dat deed veel boulderaars verder naar het zuiden reizen dan eigenlijk de bedoeling was. Zo ontsnapte Jimmy Webb aan de regen in Fontainebleau en klom Dreamtime (8C). Jacob Schubert volgde snel en maakte er weer 8B+ van. En ook de Nederlanders hielden huis op het grijze Alpengneiss. Michiel Nieuwenhuijsen, Mathieu Ceron en Alise Zvigule wisten alledrie noemenswaardige beklimmingen te scoren!

Michiel “Mr. 8” Nieuwenhuijsen

Deze sendlijst wordt natuurlijk aangevoerd door niemand minder dan Michiel Nieuwenhuijsen. Waar deze Rotterdammer ook komt, hij weet altijd de hardste klassiekers binnen te slepen. In Brione klom hij Fake Pamplemousse (8A) (op wat hij zelf een actieve rustdag noemt), Pamplemousse (8A), Marilyn Monroe (8A), Amber (8A+) en General Disarray (8B).

In Cresciano volgde Dreamtime Stand (8A+) een paar dagen later.

Tricky

Ook Mathieu Ceron stapte weer in de auto voor een tripje naar Zwitserland en topte in Chironico Tricky (8A) en traverse Rah, Plats, Plats (8A). De fysiotherapeut was zo vriendelijk om de camera’s te laten draaien zodat we ook thuis van de beklimmingen kunnen genieten!

Lees verder Mathieu Ceron vertelt je alles over blessures

Alise Zvigule

En tot slot Alise Zvigule. De in Utrecht wonende Letse liet haar extreme vingerkracht gelden en klom Brechstange (7C) in Chironico. De video zie je hieronder!

De ambities van Zvigule beperken zich overigens niet tot de rots. Eerder publiceerden we een uitgebreid (Engelstalig) interview met deze rising star.

 

Over de auteur Bekijk alle berichten Auteur website

Paul Kaufman

Hoofdredacteur en mede-oprichter van Siked! Deze taaltechneut eet gewoonlijk keien als ontbijt, maar gooit eigenlijk net zo lief een touwtje uit. Naast klimmen en boulderen doet Paul vooral aan klimmen en boulderen.