Siked!
Kai Lightner en Ashima Shiraishi winnen goud in Denver

In Denver, Colorado hebben Ashima Shiraishi en Kai Lightner de Amerikaanse leadtitel binnengehaald. De “young guns” topten allebei de finaleroute en hadden weinig moeite om de concurrentie voor te blijven. Bij Speed waren Claire Buhrfeind en John Brosler goed voor goud.

Podium

Op het podium werd Shiraishi geflankeerd door Margo Hayes, die kort geleden als eerste dame een 9a+ klom. De 15-jarige Brooke Raboutou eindigde op een knappe derde plek.

Bij de heren was de lange Lightner oppermachtig. Bij het Amerikaanse boulderkampioenschap in februari verdiende hij al een zilveren medaille en nu scoorde hij dus het felbegeerde goud. Jesse Grupper volgde op plaats twee, Drew Ruana werd derde.

Hier vind je de volledige uitslag.

Nieuwe generatie

Met Shiraishi en Lightner hebben de Verenigde Staten een nieuwe generatie kampioenen in het arsenaal. Deze “kid crushers” zijn overigens net zo sterk op de rots als in de plastic arena. De onderstaande video toont Generation Up! aan het steile graniet van de Noorse Flatanger-grot.

Lees ook: Ashima Shiraishi bouldert als eerste dame 8C!

Livestream finale

Bekijk hieronder de finale van het Sport and Speed Climbing 2017 Open National Championships. En zie hoe de sterkste klimmers van Amerika om de titel strijden.

 

Over de auteur Bekijk alle berichten Auteur website

Paul Kaufman

Hoofdredacteur en mede-oprichter van Siked! Deze taaltechneut eet gewoonlijk keien als ontbijt, maar gooit eigenlijk net zo lief een touwtje uit. Naast klimmen en boulderen doet Paul vooral aan klimmen en boulderen.