Siked!

Tijdens de World Cup Boulder in München lukte het ons om de Amerikaanse ster Sierra Blair-Coyle voor onze camera te krijgen. Dit jaar deed zij voor het eerst voluit mee in het World Cup circuit, en dat viel niet tegen. Ze vertelt er hier alles over!

Sierra Blair-Coyle is een van de bekendste klimmers wereldwijd. Zij profileert zich online erg sterk met haar lifestyle als klimmer. Dit jaar stortte ze zich op het World Cup circuit, waarin zij liet zien dat ze ook op hoog niveau steeds beter mee kan komen. Daar wilden wij alles over weten!

Bekijk hier ook onze eerdere video-interviews met Adam Ondra en André DiFelice!

In dit interview beantwoordt Sierra onder anderen de volgende vragen:

  • Wat waren je verwachtingen aan de aanvang van dit wedstrijdseizoen, en wat ga je doen om volgend jaar nog beter te worden?
  • Hoe helpt je eigen klimhal in het huis van je ouders je bij het trainen?
  • Waar komen opeens al die sterke jonge Amerikaanse klimmers vandaan? Nathaniel Coleman en Megan Mascarenas klimmen plots mee in finales van World Cups.
Als toetje deelt Sierra nog waar zij zelf siked van wordt. Je hoort het helemaal in onderstaande video-interview!

 

Over de auteur Bekijk alle berichten Auteur website

Bram Berkien

Mede-oprichter van Siked! Verzorgt fotografie en een artikel hier en daar. Daarnaast ook zelfstandig werkzaam als active lifestyle fotograaf. Na een begin als boulderaar kan hij nu ook de lokroep van het sportklimmen niet weerstaan.