Siked!
Michiel Nieuwenhuijsen

Bij Siked gaan we hard op vette klimvideo’s. Dit jaar produceerden we zelf twee video’s over Michiel Nieuwenhuijsen en de campuskoningen. Of je ze nu al gezien hebt of niet, je ziet ze in onze terugblik op 2016 gewoon nog een keer voorbij komen!

Dagelijks slingeren we de Video of the Day (VoD) de voorpagina op, de vetste klimvideo die we die dag op het web gevonden hebben. Zelf proberen we echter ook af en toe onze bijdrage te leveren aan de almaar groter wordende voorraad klimvideo’s online. Voor het nieuwe jaar hebben we uiteraard de ambitie om weer mooie video’s te produceren, tot die tijd schotelen we je graag nog even twee video’s uit 2016 voor!

 

Interview met Michiel Nieuwenhuijsen over The Big Island

Dit jaar produceerden we een interview met de beer uit Rotterdam, Michiel Nieuwenhuijsen, over zijn beklimming van The Big Island (8C) in Fontainebleau. We waren bij de beste boulderaar van Nederland thuis te gast, waar hij ons in geuren en kleuren vertelde over het proces in aanloop naar zijn bijzondere send.

Lees hier: Michiel Nieuwenhuijsen wint Bergsportaward voor beklimming The Big Island

Ook liepen we een avondje mee met Nieuwenhuijsen tijdens zijn training bij Bouldercentrum Delfts Bleau, waar hij demonstreerde hoe hij trainde om sterk genoeg te worden voor de iconische en loeiharde compressieboulder. Je checkt de video hieronder!

 

 

Trainen met de campuskoningen

Al enige tijd ging het gerucht dat in Eindhoven twee heren rondliepen die aanspraak maakten op de titel van campuskoning. We zochten Daan Brinkhof en Julian Konig op om vast te stellen of deze klimmers rijp waren voor de troon. Check de video om zelf te oordelen!

Kijk hier: Louis Parkinson was ongetwijfeld een bron van inspiratie voor Brinkmeister & de Koning

 

Over de auteur Bekijk alle berichten Auteur website

Bram Berkien

Mede-oprichter van Siked! Verzorgt fotografie en een artikel hier en daar. Daarnaast ook zelfstandig werkzaam als active lifestyle fotograaf. Na een begin als boulderaar kan hij nu ook de lokroep van het sportklimmen niet weerstaan.