Siked!
Tim Reuser - NK Boulder 2017

Onze vaste lezers hadden ongetwijfeld in de gaten dat het even wat rustiger was op deze website. Nieuws kwam wat later dan normaal en er werden minder berichten gepubliceerd. Excuses hiervoor! Maar we hadden er een goede reden voor: vanaf 5 januari 2019 opent Siked een spiksplinternieuwe boulderhal in Amsterdam!

Boulderhal in Amsterdam

Het was al jaren een grote droom van ons om een boulderhal te beginnen en nu was de tijd eindelijk daar om deze droom te verwezenlijken. Het huurcontract is getekend, de wanden zijn bijna uitgedacht en de speciaalbiertjes zijn uitgekozen. Dus we zijn praktisch klaar.

Onze hal gaat gewoon “Boulderhal Siked” heten en biedt het allerbeste op bouldergebied. We hebben matten (duh!), toffe wanden en de meest moderne grepen. Ook het gezellige café kan natuurlijk niet ontbreken! Talloze speciaalbiertjes en een uitgebreid wijnassortiment staan straks klaar om je na het boulderen van een felbegeerde versnapering te voorzien. Er zijn zelfs plannen voor een kleine pizzeria: La Placca, waar je nog even lekker kan blijven plakken als dat op de grepen niet meer gaat.

De exacte locatie houden we nog even geheim, maar het zal op de Zuidas zijn. Boulderen in maatpak wordt echter verboden. Werken in klimkleding uiteraard niet. 5 januari 2019 gaan de deuren al open!

Inspiratie

De wanden bieden straks 1302 vierkante meter aan klimoppervlak en er is 2804 vierkante meter aan vloeroppervlak. Dat maakt Boulderhal Siked straks de allergrootste van Nederland. Natuurlijk telt omvang niet alleen. De beste bouwers uit Nederland worden wekelijks uitgenodigd om de vetste lijnen in het hout te schroeven, zodat we straks echt de allerbeste grepentempel van Nederland hebben.

Inspiratie voor het ontwerp hebben we vooral uit buiten gehaald. Hier filosofeerden we nog losjes met Bart van Raaij over de allerbelangrijkste blokken in Fontainebleau, vanaf januari kun ze bij ons beklimmen. En niet alleen het Franse zandsteen was een belangrijke inspiratiebron voor ons. Ook andere classics zul je ongetwijfeld herkennen: überboeg El Varano uit Albarracín bijvoorbeeld.

Naast het unieke ontwerp zijn er straks state-of-the-art trainingsvoorzieningen, waaronder twee Moonboards en een Beastmaker motherboard. Op systeemboarden trainen blijft toch het leukste en bij ons hoef je nooit meer in de rij te staan.

Tot dan!

Dus schrijf 5 januari alvast met een dikke stift in je agenda, zelfs als je een digitale gebruikt, zodat je niet vergeet om naar onze opening te komen. Meer informatie hierover en de foto’s van het pand worden later deze maand gepubliceerd.

Wij hopen dat je net zo SIKED bent als wij om straks in de beste boulderhal van Nederland te klimmen. Tot dan!

Over de auteur Bekijk alle berichten Auteur website

Paul Kaufman

Hoofdredacteur en mede-oprichter van Siked! Deze taaltechneut eet gewoonlijk keien als ontbijt, maar gooit eigenlijk net zo lief een touwtje uit. Naast klimmen en boulderen doet Paul vooral aan klimmen en boulderen.