Siked!

Lieve lezer, je leest het goed: na 4,5 jaar trouwe dienst als hofleverancier van het Nederlandse klimnieuws stopt Siked! ermee.

Reden van stoppen

Het lag echt niet aan jullie…we hebben altijd met veel plezier voor jullie geschreven. We zijn echter niet meer dezelfde jonkies die deze website jaren geleden begonnen. We hebben tegenwoordig drukke banen en levens, waardoor we nog amper tijd hebben voor het schrijven van berichten. Onze schamele berichtgeving van het laatste WK (lees: geen) laat dit op pijnlijke wijze zien. Nog excuses hiervoor!

Geen opvolging?

Over een opvolger hebben we uiteraard nagedacht, maar we hebben besloten om het hierbij te laten. Natuurlijk hopen we dat er iemand anders opstaat om een nieuw Nederlands klimmedium op te zetten. Neem contact op als je jezelf geroepen voelt. We hebben over de jaren veel geleerd en kunnen je ongetwijfeld een aantal handige tips en bronnen geven.

Waar vind ik nu mijn NL-klimnieuws?

Met Siked! hebben we laten zien hoe we graag de berichtgeving van Nederlands klimnieuws zien. We hopen dat klim-/boulderhallen, verschillende teams en de NKBV deze lijn doorzetten en de verantwoordelijkheid nemen om hun eigen atleten online in het zonnetje te zetten. Verder is er natuurlijk de Facebook-groep Dutch Climbing Community waar veel nationaal klimnieuws gedeeld wordt. Lees verder ook blogs van atleten en volg ze op de verschillende sociale media. Zo kwamen wij ook meestal aan onze nieuwtjes!

En nu?

En nu krijgen wij weer meer tijd om te klimmen in plaats van te schrijven over klimmen. Allereerst willen we jullie lezers bedanken. Zonder jullie was het Siked!-project nooit gelukt. Ook grote dank naar onze partners en alle andere partijen met wie wij samengewerkt hebben. En de NKBV natuurlijk, die ons vanaf het eerste jaar gesteund heeft. Voor vragen, complimenten, odes, smeekbedes of opgeluchte reacties dat we er een eind aan breien: stuur een mailtje naar info@siked.nl!

Dat was ‘m dan! Ons nederige afscheid. De site blijft nog een hele tijd online staan, dus je kunt alle verhalen, columns en interviews nog eens op je gemak lezen.

Het ga jullie goed!

Over de auteur Bekijk alle berichten Auteur website

Bram Berkien

Mede-oprichter van Siked! Verzorgt fotografie en een artikel hier en daar. Daarnaast ook zelfstandig werkzaam als active lifestyle fotograaf. Na een begin als boulderaar kan hij nu ook de lokroep van het sportklimmen niet weerstaan.