Siked!

Skofic en Kim toppen alle routes in Puurs!

België speelde dit weekend gastheer voor het IFSC-circus: in Puurs streden de beste routeklimmers van de wereld om de winst van de World Cup. Domen Skofic en Jain Kim topten elke route die ze voor hun kiezen kregen en gingen er vandoor met de winst.

Bij de heren beleefde de jonge Sloveense belofte Domen Skofic een topweekend. De twintigjarige klom alle routes die hij instapte en won voor het eerst in zijn carrière goud op een World Cup. Jakob Schubert viel van de laatste greep in de finaleroute en eindigde zo op de tweede plaats. Het podium werd compleet gemaakt door Ramon Julian Puigblanque uit Spanje.

Jain Kim wist zich bij de dames te revancheren voor haar wat mindere prestaties bij de World Cups in Imst en Stavanger. Net als Skofic topte Kim al haar routes. Mina Markovic topte ook de finaleroute maar presteerde in de halve finale minder, waardoor zij genoegen moest nemen met een tweede plaats. Anak Verhoeven klom een thuiswedstrijd en gesteund door het publiek eindigde zij op een knappe derde plaats.

Op 17 oktober vindt in Wuijang (China) de volgende World Cup lead plaats, tot die tijd kun je jezelf vermaken met de complete replay van de finale!

Over de auteur Bekijk alle berichten Auteur website

Bram Berkien

Mede-oprichter van Siked! Verzorgt fotografie en een artikel hier en daar. Daarnaast ook zelfstandig werkzaam als active lifestyle fotograaf. Na een begin als boulderaar kan hij nu ook de lokroep van het sportklimmen niet weerstaan.