Siked!
stephan van den berg in Psi (8b+)

Stephan van den Berg heeft in het Oostenrijkse Maltatal Psi geklommen. Deze 8b+ is een waar duurmonster met maar liefst 40 klimmeters tot aan de ketting!

Psi

De Gneiss-wand van het Kolosseum in Maltatal is een natte droom voor elke fanatieke sportklimmer. Vele harde routes vinden daar hun weg naar boven. Met 40 meter is Psi een van de langste lijnen van het voornamelijk overhangende klimgebied. Het was dan ook door de lengte dat Stephan van den Berg slechts twee pogingen per sessie kon trekken.

Het eerste deel van de route behelst twee crux-passages, waarna een ‘no-hands rest’ volgt. Na de rust is het meteen Vollgas! doordat de boulderpassen elkaar snel opvolgen en de rusten minimaal zijn. De laatste crux was het moeilijkst, bekende Van den Berg, omdat het dan ineens heel technisch wordt.

Na tien sessies was het eindelijk raak. Psi was binnen!

Onlangs opende Stephan nog een 8a+ in hetzelfde klimgebied. Lees hier het interview terug.

stephan van den berg - psi (8b+)

 

               

Over de auteur Bekijk alle berichten Auteur website

Paul Kaufman

Hoofdredacteur en mede-oprichter van Siked! Deze taaltechneut eet gewoonlijk keien als ontbijt, maar gooit eigenlijk net zo lief een touwtje uit. Naast klimmen en boulderen doet Paul vooral aan klimmen en boulderen.