Siked!

In navolging van het Britse Women’s Climbing Symposium vindt op 7 april in Utrecht Sterkster plaats. Dragers van XY-chromosomen zijn overdag niet welkom: alles staat in het teken van sterke vrouwen, en vrouwen die dat nog willen worden. Een vrouw die al wel sterk is, is special guest Juliane Wurm!

UPDATE: Jule Wurm heeft af moeten zeggen door een sterfgeval in de familie. Zij wordt vervangen door het Zwitserse fenomeen Nina Caprez.

Programma Sterkster: lezingen, workshops en competitie

De diversiteit aan activiteiten deze dag is eigenlijk te groot, daarom hebben we maar gewoon lekker het blokkenschema van Sterkster voor je gekopiëerd. Enkele dingen die er wat ons betreft uitspringen:

  • Dyno’s en run & jump met Vera Zijlstra. Als er één Nederlandse dame geen last heeft van een tekort aan power, is het Vera Zijlstra wel. Zij is dan ook de perfecte persoon om je alles te leren over het behalen van maximale airtime.
  • Body Image door Lonneke Tabak. Mannen en vrouwen moeten de zelfde routes en boulders oplossen, terwijl zij het moeten doen met een compleet verschillende lichaamsbouw. Lonneke Tabak deelt interessante feiten, anekdotes en persoonlijke verhalen over zelfvertrouwen en eigendunk in klimmen.
  • Nikki van Bergen en Rachel Nilwik: trainen voor vrouwen. Waar Lonneke Tabak het mentale aspect behandelde, duiken Van Bergen en Nilwik de fysieke aspecten in. Lekker hands-on, deze wil je echt niet missen.

Meer lezen over sterke vrouwen? Check dit artikel over vrouwen die bouwen!

Dat is echter niet alles: gedurende de hele dag kun je natuurlijk ook gewoon lekker zelf klimmen. Iedereen kan meedoen aan de kwalificaties, en als je daarin excelleert zou je zomaar voor een bouldergym vol dames én sterren als Juliane Wurm, Vera Zijlstra en Nikki van Bergen in de finale je kunsten mogen vertonen. Wel of geen finale, wel of geen podium: iedereen kan na afloop haar verdriet wegdrinken of succes vieren op de party!
 

Sterkster special guest: Juliane Wurm

De grote publiekstrekker deze dag is natuurlijk Juliane Wurm. Een introductie behoeft zij nauwelijks, maar voor de dames die pas net klimmen of nooit het wedstrijdcircuit gevolgd hebben: Juliane Wurm is een van de beste klimmers ter wereld. In 2014 werd ze wereldkampioen in haar eigen land Duitsland, een jaar later veroverde ze de Europese titel. Kampioen van Duitsland werd zij ontelbare keren, ook bij de discipline lead. In 2015 stopte ze met World Cups om zich te focussen op haar studie geneeskunde én lekker buiten klimmen.

Met jullie wil zij op Sterkster al haar ervaringen delen van haar leven als topklimster, de World Cups en buiten klimmen. Daarnaast schroeft ze enkele boulders en geeft ze een workshop waarin ze haar top secret tips zal prijsgeven.

Overtuigd en klaar om je in te schrijven? Dat doe je hier op de pagina van Sterkster!

Nog niet overtuigd? Check dit lekkere promofilmpje even:

Over de auteur Bekijk alle berichten Auteur website

Bram Berkien

Mede-oprichter van Siked! Verzorgt fotografie en een artikel hier en daar. Daarnaast ook zelfstandig werkzaam als active lifestyle fotograaf. Na een begin als boulderaar kan hij nu ook de lokroep van het sportklimmen niet weerstaan.