Siked!
Tiba Vroom - NK Boulder 2017

De Nederlandse afvaardiging presteerde dit weekend uitstekend in Sofia: op de European Youth Cup boulder haalden maar liefst drie jonge Nederlandse klimmer de finale. Tiba Vroom wist zelfs een plekje op het podium te bemachtigen.

Jonge leeuwen gretig naar Sofia

Een team van vier jeugdige klimmers begeleid door coach Aukje van Weert stapte in het vliegtuig naar Sofia om de vaderlandse eer te verdedigen. Julia Meijer, Tiba Vroom, Zeno Schaekers en Don van Laere waren gretig naar succes. Julia Meijer had in l’Argentière al zilver in de wacht weten te slepen en hoopte ongetwijfeld haar goede lijn door te trekken. Tiba Vroom ging tijdens de kwalificaties van haar vorige wedstrijd ook lekker, maar door een miscommunicatie kwam zij in tijdnood. Zij was dan ook gebrand op een beter resultaat in Bulgarije.

Lees ook: dames Jong Oranje beleven succesvolle week
Drie finalisten en een primeur voor Tiba Vroom

Zeno Schaekers klom zijn eerste internationale wedstrijd boulderen en eindigde op een alleraardigste 24e plaats. De overige drie teamleden hadden een erg goede dag en haalden doodleuk de finale. Voor Tiba Vroom was het haar eerste finale op een internationale wedstrijd, Meijer en met name van Laere hadden daar al ervaring mee.

Van Laere bleef in de finale in Sofia steken op één top, maar aangezien de winnaar slechts twee boulders topte lag het veld dicht bij elkaar en waren de boulders pittig. Julia Meijer moest net als Van Laere genoegen nemen met een zevende plaats. Tiba Vroom had toen al de druk op de rest van de finalisten aardig opgevoerd door alle vier de boulders te toppen. Zij had daar negen pogingen voor nodig, uiteindelijk werd ze voorbijgestreefd door een Oostenrijkse en Duitse die in net iets minder pogingen tot het zelfde aantal tops kwamen. Een derde plaats was dus het resultaat, waar de debutante in de finale ongetwijfeld zeer trots op zal zijn!

Over de auteur Bekijk alle berichten Auteur website

Bram Berkien

Mede-oprichter van Siked! Verzorgt fotografie en een artikel hier en daar. Daarnaast ook zelfstandig werkzaam als active lifestyle fotograaf. Na een begin als boulderaar kan hij nu ook de lokroep van het sportklimmen niet weerstaan.