Siked!
Tom Bolger klimt Victimas Perez - 9a

De Britse Tom Bolger woont in het Spaanse klimparadijs Catalonië. Na jaren van worsteling met blessures heeft hij zijn vorm eindelijk teruggevonden en topt zijn tiende 9a: Victimas Perez. Een week na de beklimming ging cameraman Henning Wang samen met Bolger terug naar de route om de send voor komende generaties vast te leggen.

Victimas Perez

De route traverseert de imposante wand van Margalefs Finistra-sector en wordt gekenmerkt door een serie fysieke kruispassen door de overhang. Maar met een lengte van 30 meter en de continue opvolging van blokpassen, vormt het tegengaan van de verzuring de grootste uitdaging.

Victima Perez werd door Chris Sharma, Dani Andrada en Oscar Jimenez geboord en zag een eerste beklimming door Ramón Puigblanque in 2008. Twee jaar later bereikte Iker Pou als tweede persoon de ketting en werd gevolgd door onder anderen Enzo Oddo en Daniel Woods.

Over de auteur Bekijk alle berichten Auteur website

Paul Kaufman

Hoofdredacteur en mede-oprichter van Siked! Deze taaltechneut eet gewoonlijk keien als ontbijt, maar gooit eigenlijk net zo lief een touwtje uit. Naast klimmen en boulderen doet Paul vooral aan klimmen en boulderen.