Siked!
Michiel Nieuwenhuijsen

Het Nederlands team sportklimmen was vorige week in Zwitserland voor een trainingsstage. Coach Michiel Nieuwenhuijsen was natuurlijk ook van de partij en kon tussen de werkzaamheden door even zijn klimschoenen aantrekken. Dat er een halve meter sneeuw lag deerde hem niet: La Pelle Direct (8A+) en Extreme Ironing (8A) gingen mee naar huis.

Sneeuw in Ticino

Het was koud en wit in het doorgaans zonnige Ticino. Het Nederlands team reisde naar Zwitserland om samen te trainen en er moesten ook nog wat projecten getopt worden. Een dik pak sneeuw gooide helaas roet in het eten en de klimmers moesten op zoek naar droge rots. Dat die zoektochten niet altijd zonder gekreun en gesteun gaan blijkt wel uit de onderstaande vlog:

Het is onzeker of de ninja-boulder ooit gevonden werd.

Achten voor Nieuwenhuijsen

Zoals wel vaker het geval is met Michiel Nieuwenhuijsen had hij niet veel tijd nodig om wat achten te toppen. Op 25 januari tikte hij in Cresciano La Pelle Direct (8A+) en Extreme Ironing (8A) binnen.

De eerste start met twee harde passen op een toehook en volgt daarna een directe lijn naar de mantel. De Rotterdammer had hem al eerder geprobeerd maar moest zich toen gewonnen geven. Uiteindelijk bleek de schoenenkeuze doorslaggevend voor een send en mocht het vinkje alsnog in de topo.

 

Over de auteur Bekijk alle berichten Auteur website

Paul Kaufman

Hoofdredacteur en mede-oprichter van Siked! Deze taaltechneut eet gewoonlijk keien als ontbijt, maar gooit eigenlijk net zo lief een touwtje uit. Naast klimmen en boulderen doet Paul vooral aan klimmen en boulderen.