Siked!
WK Parijs 2016

Nog twee nachtjes slapen en dan start het wereldkampioenschap lead, speed, boulderen en paraklimmen! Waar de vier disciplines twee jaar geleden nog verdeeld waren over twee steden vindt dit jaar alles op één locatie plaats. Paris is the place to be!

WK Parijs

Met een deelnemersveld van in totaal 533 atleten voor de vier disciplines – Boulderen (B) Lead (L) Speed (S) en Paraklimmen (P) – zal het een enorme opgave worden voor de Nederlandse klimmers om een finaleplek te bemachtigen.

De Nederlandse equipe is dit jaar sterk vertegenwoordigd met tien klimmers. Het hadden er 12 moeten zijn maar kanshebber Jorg Verhoeven viel helaas uit door een vingerblessure en ook Amanda Meijering blijft thuis wegens blessureleed.

Vooral het gemis van Verhoeven verkleint de kans op een Nederlandse medaille aanzienlijk. Dit neemt echter niet weg dat de overige leeuwen hun uiterste best gaan doen om een finaleplaats te scoren.

Tim Reuser - Nk Lead 2015

Gaat Tim Reuser stunten in de Franse hoofdstad?

L’équipe Hollandaise

Voor het Nederlands Team komen Tim Reuser, Mark Brand, Nikki van Bergen en Aniek Lith uit in de discipline lead.

Van Bergen heeft de meeste ervaring op dit niveau en maakt een goede kans op een plek in de halve finale. Maar zoals van Bergen eerder al aan Siked vertelde, staat dit jaar helemaal in het teken van een nieuwe soort training om haar houding te verbeteren. Deze training moet haar in staat stellen om in de toekomst nog beter te presteren en blessures te voorkomen. Toch zal ze ongetwijfeld van een finaleplaats dromen. Ook in Arco (Italië) lukte het haar om de halve finale te halen.

Bij het boulderen zullen Tim Reuser, Don van Laere en Nicky de Leeuw op de mat verschijnen en bij de dames verdedigen Mirthe van Liere en Vera Zijlstra de Nederlandse eer.

Bij het paraklimmen strijden Renske Nugter en Fedde Benedictus om het eremetaal. Het speedklimmen is in Nederland nog niet erg populair – wat mogelijk door het Olympische format staat te veranderen – en hier zullen ook geen Nederlanders aan meedoen.

Lees hier ons interview met paraklimmer Renske Nugter terug.

Programma IFSC livestreams

Schrap alles wat je dacht te gaan doen dit weekend, haal genoeg eten en drinken in huis en nodig al je vrienden uit, want de komende dagen zitten bomvol met de dikste wedstrijden van het jaar. En je kunt het allemaal live volgen!

Vrijdag 16 september

19:00 Halve finale boulderen (Heren)

19:00 Halve finale lead (Dames)

Zaterdag 17 september

9:00 Halve finale boulderen (Dames)

9:00 Halve finale lead (Heren)

17:30 Finale boulderen (Heren)

19:00 Finale paraklimmen (Heren B1)

20:15 Finale speed (Heren)

21:00 Finale lead (Dames)

Zondag 18 september

12:00 Finale boulderen (Dames)

13:30 Finale paraklimmen (Heren AL-2)

14:45 Finale speed (Dames)

15:30 Finale lead (Heren)

Klik hier voor het volledige programma van het IFSC Wereldkampioenschap klimmen.

Over de auteur Bekijk alle berichten Auteur website

Jimmy van Rijn

Startte in 2010 met klimmen en het was liefde op het eerste gezicht. Hij draagt zijn passie voor klimmen graag uit, onder andere als webredacteur van Siked! Houdt van alle klimdisciplines: van boulderen tot multipitchen.