Siked!
Anak Verhoeven_Sweet Neuf_9a+_video

Onlangs schreef de Belgische Anak Verhoeven geschiedenis door als eerste vrouw ter wereld een 9a+ te openen. Gelukkig voor ons is dit allemaal vastgelegd op camera. De video is nu uit!

De 21 jaar oude kampioene speelde dit huzarenstukje klaar in Pierrot Beach, Frankrijk. Zij klom daar eerst de 9a Sang Neuf. Een paar dagen later herhaalde zij deze route doodleuk, maar besloot door te beesten naar de ketting van Home Sweet Home. Het resultaat heet dus nu Sweet Neuf en gaat de boeken in als de eerste 9a+ geopend door een vrouw.
Aan Rock & Ice biechtte Anak Verhoeven op dat deze first ascent naar meer smaakt.

“It’s not easy with all of those strong guys. The guys are bolting the routes, so they are usually the first ones to climb them, but it would be nice to see more girls climbing those hard routes.”

Video

Lees ook:Power vrouwen die bouwen

De video komt van de hand van Sébastien Richard, een lokale klimmer en fotograaf.

World Cup

Naast een gracieuze rotsklimmer kan Verhoeven ook meer dan prima uit de voeten op plastic. Dit weekend zal zij in het Chinese Wujiang inbinden voor weer een World Cup wedstrijd. Op zaterdag begint daar om 09:45 lokale tijd de kwalificatie voor de dames. In de huidige ranking staat onze zuiderbuur op een verdienstelijke derde plaats achter de Koreaanse Jain Kim en de schier onverslaanbare Janja Garnbret.

Over de auteur Bekijk alle berichten Auteur website

Ron Berends

Met een dikke knipoog legt Ron je haarfijn uit waarom hij alles verafschuwt dat met touwen te maken heeft. Deze boulderaar pur sang kent wellicht nog meer boulders uit z’n hoofd dan Bart van Raaij en zijn eindeloze enthousiasme is een belichaming van de Siked-filosofie.