Siked!
Michiel Nieuwenhuijsen - Siked! - Bram Berkien

Vorig jaar klom Michiel Nieuwehuijsen The Big Island, met 8C een van de allerzwaarste boulders in Fontainebleau. Een wereldprestatie, die hem direct een Bergsportaward opleverde. Siked toog naar Rotterdam en Delft om deze baas aan de tand te voelen én te zien trainen, met deze korte film als resultaat! Rode draad door de video is de wens van Nieuwenhuijsen om de bruut harde boulder The Big Island te klimmen. Samen met Jan Hojer maakte hij de eerste passen op dit blok, waarna al snel de conclusie getrokken kon worden: hij zou hier echt veel sterker voor moeten worden. Nieuwenhuijsen doet vervolgens een boekje open over hoe hij is gaan trainen. Dankzij de gastvrijheid van Bouldercentrum Delfts Bleau kun je als kijker meegenieten van een typisch avondje grepen trekken met deze nuchtere Rotterdammer.

Het hoogtepunt komt uiteraard bij de uiteindelijke beklimming van zijn droomboulder, gewaardeerd met maar liefst 8C. Met zijn send van deze boulder schaarde onze landgenoot zich in een zeer kort rijtje van personen die de boulder geklommen hebben. Zijn naam prijkte daarmee opeens naast die van bijvoorbeeld James Webb en Guillaume Glairon-Mondet.
Voor veel fijne klimbeelden en een open verhaal verteld door de sterkste klimmer van Nederland kijk je snel deze video!

Over de auteur Bekijk alle berichten Auteur website

Bram Berkien

Mede-oprichter van Siked! Verzorgt fotografie en een artikel hier en daar. Daarnaast ook zelfstandig werkzaam als active lifestyle fotograaf. Na een begin als boulderaar kan hij nu ook de lokroep van het sportklimmen niet weerstaan.