Siked!

Deze week kregen we een leuk bericht in onze Siked-mailbox: Jeroen van Zeeland liet trots weten dat de video van zijn beklimming van Hydra (8a) in het Duitse Ettringen online stond.

Van Zeeland spraken we meer dan twee jaar geleden al eens, toen hij zijn eerste 8A-boulder topte. Dat deed hij in Canada, inmiddels woont hij weer in Europa en dus liggen de traditionele klimgebieden weer binnen bereik. Ettringen met zijn klassieke spleten is zo’n gebied, en Van Zeeland liep hier stomtoevallig de Nederlandse offwidth-held Kris Schrijvers tegen het lijf.

Meer weten over spleetklimmen en Kris Schrijvers? Dan moet je ábsoluut ons gesprek met Kris even lezen!
Het duo begon te werken in de beroemde route Hydra (8a). Schrijvers stelde voor om wat foto’s te maken en een video te schieten, en filmde prompt per ongeluk de poging die ononderbroken naar de top leidde!

 

Hoe Van Zeeland sterk genoeg is geworden om deze lijn binnen te tikken is geen groot raadsel. Afgelopen zomer bouwde Gerke Hoekstra de Crack Generator 3000 in Bussum, waar hij met vrienden Jeroen en Tim de nodige ledematen in gepropt heeft.

 

Over de auteur Bekijk alle berichten Auteur website

Bram Berkien

Mede-oprichter van Siked! Verzorgt fotografie en een artikel hier en daar. Daarnaast ook zelfstandig werkzaam als active lifestyle fotograaf. Na een begin als boulderaar kan hij nu ook de lokroep van het sportklimmen niet weerstaan.