Siked!

Job van Hemert en Swaen Harmsen blijven ons zeer trouw iedere paar weken op een heerlijke multipitch-video trakteren. Ditmaal heeft Job zijn vriend Leon Diependaele op bezoek om samen de route El Topo onder handen te nemen.

El Topo is een prachtige route van liefst 14 touwlengtes in de Gorge du Verdon, die onder anderen een pitch van 8a bevat. Van Hemert is sowieso zeer op zijn gemak in dit klimgebied: de Rab-klimmer pakte er eind vorig jaar zijn eerste 8b-route.  In de video zien we Van Hemert en Diependaele strijden op de kaarsrechte, met pockets en minieme randjes bezaaide wand. Met een melancholisch jazz-nummer als soundtrack droom je makkelijk weg naar dit oord veel zuidelijker dan het regenachtige Nederland. De 8a-pitch blijkt uiteindelijk trouwens net te machtig voor het klimduo, voor ons is dat echter goed nieuws: laat die nieuwe video maar komen!

Nog meer zien van Job? Check hier zijn Freyr-video!

Over de auteur Bekijk alle berichten Auteur website

Bram Berkien

Mede-oprichter van Siked! Verzorgt fotografie en een artikel hier en daar. Daarnaast ook zelfstandig werkzaam als active lifestyle fotograaf. Na een begin als boulderaar kan hij nu ook de lokroep van het sportklimmen niet weerstaan.