Siked!
Phillipe Ribière

Op 12 maart werd Phillipe Ribière met een handicap geboren waardoor hij de eerste vier jaar van zijn leven in een ziekenhuisbed doorbracht. Zijn beperkingen weerhielden hem er echter niet van om te gaan klimmen. In deze video zien we hem in de Franse Ardèche nieuwe bouldergebieden ontsluiten.

Phillipe Ribière

Niemand had verwacht dat Ribière een beroemde klimmer zou worden. Hij werd bij geboorte met het Rubinstein-Taybi-syndroom gediagnostiseerd waardoor een sportcarrière normaal gezien onmogelijk zou zijn. Hij bleef echter volharden en weigerde om zijn handicap als een beperking te zien.

“Nothing is difficult. Everything is a question of acceptance and perception. My handicap is the most precious gift that nature has given me and overcoming it is the best way of finding myself.” – Ribière op zijn atletenpagina.

Nu woont de Franse klimmer in de Ardèche en heeft verschillende bouldergebieden in de omgeving gevonden.

Over de auteur Bekijk alle berichten Auteur website

Paul Kaufman

Hoofdredacteur en mede-oprichter van Siked! Deze taaltechneut eet gewoonlijk keien als ontbijt, maar gooit eigenlijk net zo lief een touwtje uit. Naast klimmen en boulderen doet Paul vooral aan klimmen en boulderen.