Siked!
Video of the Week 12

De allerbeste klimvideo’s staan weer voor jullie klaar. Van Amerikaanse powervrouwen tot blazen door het Spaanse kalksteen, de Video of the Week weet iedereen te bekoren. De felbegeerde bokaal gaat dit keer naar twee World Cup-klimmers die klungelen in de ultieme Bleau-klassieker.

Alex Puccio ramt erop los!

De sterkste dame van de Verenigde Staten is weer helemaal fit. Bij de World Cup in Vail stond ze weer in de finale en hieronder zien we haar in haar favoriete habitat: de rots. En het liefst met zo min mogelijk grepen.

Enzo in Zwitserland

De video’s van Enzo Nahumury zijn altijd een lust voor het oog en de klimmer bewijst dat hij zich niet alleen in Bleau thuisvoelt. Onder andere Unendliche Geschichte pt. 2 (8A) en Bodycount (8A/8A+) worden op zijn tiklijstje bijgeschreven.

Don van Laere topt Riverbed (8B)

Don. Magic Wood. Riverbed. 8B. Lees hier maar.

C’Était Demain

De topper van deze week: Jakob Schubert en Anna Stöhr proberen de eerste 8A van Fontainebleau. Ontsluiter Jacky Godoffe geeft tips voor deze über-klassieker!

A Muerte

Jon Cardwell gaat diep op het Spaanse kalksteen. Gewoon heel vet.

Zomer in het VK

“Summer in the UK” klinkt als een paradox, maar het kan er toch warm worden. De boulderaars verplaatsen zich dan van het befaamde Grit naar de beschutte kalk en pakken meteen wat harde sends mee. De video is van LawsonBetaProductions, dus altijd mooi.

Navi Mumbai

Een van de hoogtepunten van afgelopen week was toch wel de World Cup Boulder in Navi Mumbai. Hier zie je een ijzersterke compilatie van de kwalificatieronde.

 

 

Over de auteur Bekijk alle berichten Auteur website

Paul Kaufman

Hoofdredacteur en mede-oprichter van Siked! Deze taaltechneut eet gewoonlijk keien als ontbijt, maar gooit eigenlijk net zo lief een touwtje uit. Naast klimmen en boulderen doet Paul vooral aan klimmen en boulderen.