Siked!

Zevenmaal genieten, zevenmaal actie, zevenmaal lifestyle: de Video of the Week is daar! Alle mooie klimvideo’s die wij deze week tegenkwamen, voor jou verzameld in één post.

Slow Moments in Fontainebleau

Veel nieuwe camera’s en zelfs telefoons bieden de optie om slow-motion opnames te maken – een prachtige manier om de subtiliteit van klimmen vast te leggen. De camera van de makers van deze video ging niet meer van het slome standje af: zo traag heb je Fontainebleau nog nooit gezien!
 

Routes openen in Tsjechië

Ons Tsjechisch liet ons even in de steek, maar dat was geen bezwaar om deze video te kunnen waarderen. Kijk naar het noeste proces van het openen van nieuwe routes in een prachtig stukje Oost-Europa.

 

Spaanse boulders

Onze Spaanse vrienden schotelen ons een klassiek Spaans gerecht voor: fijne beelden van mooie boulders, niets meer en niets minder.
 

Chris Sharma en Game of Thrones ster klimmen in Malibu Creek

Dat Chris Sharma dikke vriendjes is met acteur Jason Momoa wist je natuurlijk al lang. De brede bebaarde ster neemt Sharma in deze video mee naar zijn thuisgebied, wat uiteraard garant staat voor heerlijk veel geschreeuw, testosteron en gespannen biceps.

 

Projected Visions

Een originele klimvideo maken wordt steeds lastiger, maar we hebben er tóch weer eentje gevonden. De maker van deze video projecteerde ingewikkelde visuals op boulders, terwijl er op geklommen werd. Of het het vinden van de juiste greep er veel moeilijker op maakt is niet bekend, maar het ziet er zeker vernieuwend uit!

 

Ruwe footage van Doubt

Lekker multipitchen op Mount Lemmon – de eerste pitch dan. Niet te veel poespas, gewoon pure klimactie. De maker van de video belooft binnenkort ook de video van pitch 2 te uploaden en daarmee de eerste helft van het woord multipitchen af te dekken.

 

Video of the Week: Ruta de Cobre (9a) – de tweede route van de negende graad in Chili

9a klimmen op 3600 meter hoogte? Geen probleem voor Pirmin Bertle! De omstandigheden waren keihard om deze schitterende route vol pockets op een licht overhangende wand te klimmen, maar dat maakt de uiteindelijke beklimming er natuurlijk nog mooier op.

Over de auteur Bekijk alle berichten Auteur website

Bram Berkien

Mede-oprichter van Siked! Verzorgt fotografie en een artikel hier en daar. Daarnaast ook zelfstandig werkzaam als active lifestyle fotograaf. Na een begin als boulderaar kan hij nu ook de lokroep van het sportklimmen niet weerstaan.