Siked!

Zeven overheerlijke klimvideo’s om jou het weekend in te helpen! Met deze week: boulderen op Gran Canaria, trainen met het Moon-team en een ultraklassieker wordt herhaald.

 

Apollo Reed door Elliot Gaunt

Elliot Gaunt klimt in deze heerlijke soepele video een prachtige lijn die almaar steiler wordt. Zweethandjes gegarandeerd!
 

Boulderen in Schotland

Deze zalig lange video (33 minuten) zit tjokvol Schotse hooglanden, meren en…boulders! Als je het Britse weer voor lief neemt kun je ook in dit noordelijke gebied prachtig boulderen, zo blijkt.

 

The Classics – Dreamtime

Mammut gaat door met hun sterke serie video’s, waarin ze enkele van de meest beroemde boulders ter wereld de revue laten passeren. Deze boulder van Fred Nicole mocht uiteraard niet ontbreken: Dreamtime. Deze in Ticino gelegen lijn was de eerste 8C ter wereld en leidde tevens tot de ontwikkeling van dit Zwitserse klimgebied.

 

Scarpa Stories – Sebastian Halenke

Sebastian Halenke zal vooral bekend zijn om zijn opvallende haardracht, maar stiekem kan deze jonge Duitser een aardig lekker potje klimmen. In deze video neemt hij ons mee naar zijn trainingshok en toont hij ons where the magic happens.
 

Trainen met het Moon Team – David Fitzgerald

Het Britse merk Moon brengt de afgelopen weken heel trouw trainingsvideo na trainingsvideo uit met hun sterkste gesponsorde klimmers. Ditmaal is het de beurt aan de Ierse David Fitzgerald. Deze kerel kennen we nog van misschien wel de mooiste klimvideo die we dit jaar tot nu toe gezien hebben, over zijn strijd in Voyager. In deze video trakteert Fitzgerald ons op tips voor effectief trainen in een trainingswand.

 

Boulderen in Torridon

Hey, Torridon, waar heb ik dat eerder gezien? Je bent niet gek: ook de lange video hierboven is geschoten in dit Schotse gebied! Voor een iets kortere indruk van het gebied check je snel deze video. Pak je modderlaarzen en regenjas maar vast in want jij gaat naar Schotland!

 

Video of the week: Gran Canaria – Boulder Island

Wij hebben dé oplossing gevonden voor het combineren van een vakantie met je gezin en je sportieve passie: trek naar Gran Canaria! Je dropt je kinderen op het strand en propt zelf je crashpad in de huurauto en rijdt naar die prachtige bouldergebied. Jonas Winter geeft je in deze video een korte rondleiding.

 

Over de auteur Bekijk alle berichten Auteur website

Bram Berkien

Mede-oprichter van Siked! Verzorgt fotografie en een artikel hier en daar. Daarnaast ook zelfstandig werkzaam als active lifestyle fotograaf. Na een begin als boulderaar kan hij nu ook de lokroep van het sportklimmen niet weerstaan.