Siked!

Droom even helemaal weg met deze zeven overheerlijke klimvideo’s van over de hele wereld. De reis voert deze week van Rusland naar  Zuid-Afrika en van een Nederlandse legende in Yosemite naar het NK boulder is ons eigen Amsterdam.

Trad Contest

In het Russische Stolby ligt een schitterend natuurreservaat, waar je uitstekend kunt trad-klimmen. Plak er een lekker Black Keys-achtig muziekje onder en je hebt een video waar je motivatie en moed uit kunt tanken om de cams en nuts weer eens aan je gordel te hangen!
 

Highballs or no balls

We moesten even goed kijken voor we het geloofden: twintig minuten highballs klimmen in Squamish! Ga er even goed voor zitten, je crashpad kun je gewoon thuis laten – vallen is geen optie.

 

NK Boulder 2017

Als trouwe Siked-lezer was jij natuurlijk zelf in Amsterdam of zat je voor de livestream gekluisterd, maar voor wie echt iets beters te doen had is er nu ook de samenvatting!

 

Alex Puccio tikt Evil Backwards

Puccio is weer helemaal terug en tikt de ene 8B-boulder na de andere. Hoe overhangender hoe beter lijkt daarbij het devies, deze boulder is zeker geen uitzondering: Evil Backwards.
 

Michiel Nieuwenhuijsen rekent af met je zwaktes

Trainen met de sterkste boulderaar van Nederland, wie wil dat nu niet? De coach van het Nederlands team legt je in deze video uit hoe je je zwakke kanten kan trainen door boulders meerdere malen te klimmen.

 

Alex Khazanov in Rocklands

Khazanov – de sterkste klimmer uit Israël – klom onlangs zijn eerste 8C-boulder in Rocklands. Van zijn trip maakte hij uiteraard een verslag, deeltje één zie je hieronder. Heerlijke Zuid-Afrikaanse lifestyle!

 

Video of the Weeek: FREE met Jorg Verhoeven en Katha Saurwein

We hebben er even op moeten wachten, maar dat was het meer dan waard. Jorg’s vaste cameraman Jon Glassberg van Louder Than Eleven levert met deze film weer een pareltje af, dat perfect vastlegt hoe intens de beklimming van de Dihedral Wall was. Ook zijn vrouw Katha komt aan bod, zij beleeft haar eerste big wall avontuur. Must-see!

 

Foto boven artikel: screengrab uit de film Free van Louder Than Eleven

Over de auteur Bekijk alle berichten Auteur website

Bram Berkien

Mede-oprichter van Siked! Verzorgt fotografie en een artikel hier en daar. Daarnaast ook zelfstandig werkzaam als active lifestyle fotograaf. Na een begin als boulderaar kan hij nu ook de lokroep van het sportklimmen niet weerstaan.