Siked!

De Nederlandse zomer is wisselvallig als altijd. Daarom schotelen we je deze week een aantal video’s voor uit veel zuidelijker gelegen oorden! Wat te denken van Zuid-Afrika en de Verdon?

Mina Leslie-Wujastyk in Zuid-Afrika

De Britse met de onuitspreekbare Poolse naam doet nog altijd waar ze het beste in is: keihard buiten klimmen. 8A hier, 8B daar – in deze video beukt Mina Leslie-Wujastyk zich door The Pursuit of Happiness (8B) in Zuid-Afrika.
Chris Sharma doet epische boog

Al jaren vroeg men zich af of het mogelijk was: de legendarische Pont d’Arch free solo klimmen. Goed oplettend voor de in zich in kano voortbewegende toeristen dook Sharma keer op keer het zeer diepe water onder de boog in, tot hij met een voor hem zo karakteristieke oerkreet de boog bedwong. Hier de trailer, er komt ongetwijfeld op termijn een prachtige schreeuwfilm online.

 

Ryan Sewell ramt door Top Notch heen

Een pure korte video, klimmen zoals het bedoeld is: intens rauwe grijpen trekken, keer op keer falen maar puur op karakter uiteindelijk toch boven komen.
 

Rocklands aftermovie deel 2

Deze video zou ook zo een promofilm voor het gebied Rocklands in Zuid-Afrika kunnen zijn. In zes minuten komt een enorme verscheidenheid aan landschappen en boulders voorbij. Pak je koffers en boek die vlucht!

 

Job van Hemert in El Topo

Landgenoot Job van Hemert heeft zijn tweede huis gevonden in de Gorge du Verdon. Samen met vriendinnetje Swaen Harmsen en Leon Diependaele werkte hij dag in dag uit in de multipitch-route El Topo. Veertien touwlengtes zwoegen, bloeden en huilen, helaas bleek uiteindelijk de enige 8a-touwlengte toch net te tricky. Maar hier komt ongetwijfeld een vervolg op!

 

De kleine gigant – Sofía Rosenblut

Als we een wedstrijd hadden voor schattigste klimmer dan ging de kleine Sofía er gegarandeerd mee vandoor. Deze negenjarige is helemaal verslingerd aan klimmen en traint maar liefst vier keer per week. Onthou deze naam voor de World Cups van 2027: Rosenblut.

 

Video of the Week: Adam Ondra – Progression

Eens een keer geen intens harde sendvideo van de Tsjechische superster, maar een super persoonlijke monoloog. Ondra vertelt wat hem beweegt en wat hem steeds naar het klimmen blijft trekken.

I was born for climbing – Adam Ondra

 

Over de auteur Bekijk alle berichten Auteur website

Bram Berkien

Mede-oprichter van Siked! Verzorgt fotografie en een artikel hier en daar. Daarnaast ook zelfstandig werkzaam als active lifestyle fotograaf. Na een begin als boulderaar kan hij nu ook de lokroep van het sportklimmen niet weerstaan.