Siked!

Het is weer feest met deze zeven heerlijke klimvideo’s. Met deze week: Nalle Hukkataival, twee loeisterke dames en zomer in Groot-Brittanië. Ja echt, je vindt het allemaal in deze video of the week!

 

Café Kraft Sommerfest

Café Kraft kennen we als de tweede huiskamer van Alex Megos, de uitgeven van de groene boekjes over spierballen kweken én de plek waar toppers van over de hele wereld heenkomen om te trainen. De Duitse klimhal tilt ditmaal het concept local comp en het maken van een vet videoverslag daarvan naar een nieuw niveau!

 

 

Interview: Nalle Hukkataival

Zo zien we ze zelden voorbijkomen in de klimwereld: super statische maar daarom wel heel erg persoonlijke en oprechte interviews. Nalle Hukkataival doet nogmaals uitgebreid verslag over zijn legendarische beklimming van Burder of Dreams (9A). Meer zien? Check hier onze review van de film!
 

Rotoco Love (8c+) in Chili – klimmen op 4000 meter hoogte

Je zuurstofmaskertje heb je er nog net niet voor nodig, maar happen naar adem zul je zeker in deze rauwe route op ongekende hoogtes. Rotoco Love is een ode aan een van de lekkerste pepers ter wereld en doet zijn naam eer aan.

 

 

Summer in the UK

Het kwik komt in Engeland warempel boven de 20 graden uit, dus deze enthousiaste klimmers trekken hun shirts uit en beuken zich door een aantal lekkere boulders heen. Cheerio mate!

 

Hansjörg’s Day Off

3 big walls, 2 keer vliegen met een paraglider, 1 dag, nul touwen mee: Hansjörg Auer kon geen klimmaatje vinden en loste dat op deze manier op:

 

Training Stories: Mathilde Becerra

Deze is alleen voor de Franstaligen: even goed opletten, maar dan weet je wel hoe deze Française traint om op absoluut wereldniveau wedstrijden te kunnen klimmen!
 

Margo Hayes getest

Begin dit jaar klom Margo Hayes als eerste dame een route die met 9a+ gewaardeerd i

Over de auteur Bekijk alle berichten Auteur website

Bram Berkien

Mede-oprichter van Siked! Verzorgt fotografie en een artikel hier en daar. Daarnaast ook zelfstandig werkzaam als active lifestyle fotograaf. Na een begin als boulderaar kan hij nu ook de lokroep van het sportklimmen niet weerstaan.