Siked!

Deze editie van de Video of the Week zit stampvol intens mooi geproduceerde klimvideo’s! We reizen van El Capitan naar de Frankenjura en pakken onze crashpad, een goed stuk lang touw en een hele reeks cams en nuts in.

 

Dan Varian – The Prow

Liefhebbers van highball boulders opgelet: hier volgt een heerlijke hoge boeg. Andy Earl opende deze route aan een touwtje, maar Dan Varian en Ned Feehally

 
 

We LOVE the south

Klimmen in het diepe zuiden van the US of A, in de hometown van Jimmy Webb nota bene! De aankondiging aan het begin van de video zegt genoeg:

Warning! This video contains foul language, loud noises, fireworks, teenagers, debauchery and an all around good time. Video may be considered too fun for some.

 

Babsi en Jacopo klimmen Zodiac

Zestien pitches lijden, maar dan heb je ook iets: een keiharde multipitch op de legendarische El Capitan in Yosemite.

 
 

Romain Desgranges in Joshua Tree

Plan je luchpauze maar vast vrij, voor deze film zul je echt even moeten gaan zitten. Romain Desgranges schittert in de World Cups lead, maar kan ook een lekker potje boulderen. In deze video struint hij het legendarische Joshua Tree af op zoek naar de mooiste en hardste lijnen.

 

Into the Sun

Bernd Zangerl donderde iets meer dan een jaar geleden uit een boulder en worstelde met het herstel van die lelijke val. Om zijn comeback te vieren opende hij een heerlijk rauwe en korte route.

 

Jernej Kruder op trad-avontuur

De sterke Sloveen Jernej Kruder haalde voor deze video zijn cams en nuts uit de kast. Na een laatste bemoedigende kus van zijn vriendinnetje sleept hij zich met zijn complete ijzerhandel omhoog.

 

Video of the week: A Postcard from the Frankenjura

Als klimmers hebben we weinig te klagen over de creativiteit en kwaliteit die we vaak terugzien in klimfilms. Deze video is weer zo’n pareltje: de Frankenjura, geschoten op een analoge filmcamera én met een soundtrack van Pink Floyd – wat kan er nog mis gaan?

Over de auteur Bekijk alle berichten Auteur website

Bram Berkien

Mede-oprichter van Siked! Verzorgt fotografie en een artikel hier en daar. Daarnaast ook zelfstandig werkzaam als active lifestyle fotograaf. Na een begin als boulderaar kan hij nu ook de lokroep van het sportklimmen niet weerstaan.