Siked!

Harde sends, lekkere lifestyle en kunstzinnige beelden: deze Video of the Week heeft weer alles wat jij zoekt in een geschikte afleiding voor de vrijdagmiddag. Een lekkere lading klimvideo’s staat voor je klaar!

Carlo Traversi doet de Triple 14 challenge

In de jacht naar nieuwe moeilijkheidsgraden en nieuwswaardige beklimmingen moet je als topklimmer soms een beetje creatief zijn. De Amerikaanse Carlo Traversi bedacht een trio uitdagingen waar de 14 centraal in staat. Op één dag wilde hij een V14 (8B+ boulder), 5.14 (route van 8b+) en een piek van 14.000 voet (pakweg 4.267,2 meter) beklimmen. Of dat hem lukt zie je uiteraard in deze video!
 

You Can Go Now

Paul Houghoughi staat op het punt een tweede kind te krijgen en besluit dat dit hét moment is om nog even zijn hardste send ooit te pakken. Deze film toont zijn reis over maanden naar deze beklimming, maar laat meer zien dan enkel klimmen. Het is een verhaal over motivatie, strijd en de juiste mindset.

 

Trainen met Paul Robinson

Het regende in Colorado, en dus spoedde Paul Robinson zich naar de gym om daar hard te trainen zodat hij in zonnigere tijden kon pieken. In deze video laat hij zijn trainingsroutine zien én belooft hij dat er meer van dit soort video’s zullen verschijnen. Perfect om ook te integreren in jouw eigen training!

 

A Long Walk to Die

Deze film schotelt ons adembenemende Schotse landschappen en een lekker verhaal over een solo beklimming in the middle of nowhere voor.
 

Moritz Welt pakt de heilige graal

Moritz Welt ploft neer op de bank bij de guru van Café Kraft en vertelt hoe hij zijn eerste 9a-route klom in Frankenjura. Lekker pompende beats onder de actie-scenes en klaar is Kees Moritz.

 

Patxi en Klemen op avontuur in Céüse

De Spaanse meester van trainen Patxi Usobiaga gaat met maatje Klemen Becan (die fulltime in Spanje woont, traint en workshops geeft) de grens over naar Frankrijk om te kijken hoe de routes in Céüse er bij liggen. Hun rapport delen ze in deze video.

 

Video of the Week: Nalle Hukkataival in de hardste boulder van Rocklands

Je had deze natuurlijk al voorbij zien komen in ons bericht eerder deze week, maar dit blok is zo schitterend dat we hem gewoon nog een tweede keer voorschotelen. De Finse geweldenaar Nalle Hukkataival opent misschien de mooiste lijn op misschien wel het mooiste blok in Rocklands. Dit is geen boulderen, dit is kunst.

Coverfoto: screenshot van video Black Diamond.

Over de auteur Bekijk alle berichten Auteur website

Bram Berkien

Mede-oprichter van Siked! Verzorgt fotografie en een artikel hier en daar. Daarnaast ook zelfstandig werkzaam als active lifestyle fotograaf. Na een begin als boulderaar kan hij nu ook de lokroep van het sportklimmen niet weerstaan.