Siked!

Eerder deze week zetten we een rijtje klassieke klimvideo’s voor je klaar, vandaag weer terug naar de realiteit: harde hedendaagse sends!

The Biggies – Grampians

Boulderen op niveau is vooral veel falen. Deze video laat heerlijk de progressie zien van een Britse klimmer in de Australische Grampians. Als je trouwens geniet van het zien van het proces dat een klimmer doorloopt, is deze video met Dai Koyamada een must-see.

 
 

The Warrior’s Roof

Een absoluut prachtige video, waarin Fred Moix de hardste spleet van Europa beklimt – helemaal in trad-stijl. Dat dit pas de tweede keer is dat Moix in deze klimstijl een route doet maakt het geheel nog heldhaftiger.

 

Highlights van adidas Rockstars

We schreven het al: Alex Puccio maakte op adidas Rockstars een glansrijke comeback. Voor de drukke klimmer die geen tijd heeft om onze wervelende verslagen te lezen zijn er natuurlijk altijd nog de highlights-filmpjes, die van dit event vind je hier!

 
 

Cova del Diablo op Mallorca

Een klassieke lijn vanuit de duivelsgrot op Mallorca: Halie on Afroman (7b). Laat je shirtje maar thuis en pak wel je zwembroek in voor dit deep water solo avontuur!

 

Cracking Cobra

De Cobra Crack wordt wel gezien als de koningslijn van tradklimmen in Amerika. Een overhangende granieten wand waar één nauwe spleet doorheen loopt, net genoeg om je vingers in te proppen: de natte droom van elke spleetklimmer, zo ook Mason Earle die in deze video een poging waagt in zijn droomproject.

 

Magnifieke zevens op Yorkshire Gritstone

Dit is weer zo’n klassieke klimvideo: veel boulders, veel lekkere muziek, veel sends. Even aanzetten voor je naar de klimhal fietst en een goede trainingssessie is gegarandeerd!

 

Video of the week: Bolivia’s eerste 9a – op 3900 meter hoogte

Voor deze route kun je gerust een dag of twee uittrekken om de acclimatiseren! Het is de eerste 9a van Bolivia en pas de vierde van Latijns-Amerika en hij heeft een volzin als naam: In this light you look like Poseidon.

 

Over de auteur Bekijk alle berichten Auteur website

Bram Berkien

Mede-oprichter van Siked! Verzorgt fotografie en een artikel hier en daar. Daarnaast ook zelfstandig werkzaam als active lifestyle fotograaf. Na een begin als boulderaar kan hij nu ook de lokroep van het sportklimmen niet weerstaan.