Siked!

De werkweek zit er weer op, tijd voor een verse portie klimvideo’s. Of je nu naar een mooi buitenklimgebied rijdt, binnen in de hal keihard gaat trainen of de World Cup in Wuijang gaat streamen, een goede dosis inspiratie komt altijd van pas!

 

 Bouldering in Portugal

Jonas Winter: altijd een garantie voor een lekkere edit en een fijn muziekje. Zo ook deze video, waarin in rond Sintra in Portugal de lekkerste lijnen opzoekt.
 

Dani Fuertes in No Pain No Gain

Lekker sportklimmen in Rodellar met Dani Fuertes! Dit is een lekker lange edit waarbij de muziek fijn samenwerkt met de beelden.

 

Alex Puccio in Leavenworth

Heerlijke edit die alles precies goed doet: vier minuten lang genieten van een ontketende en kerngezonde Alex Puccio, waar wij bij Siked toch wel echt een zwak voor hebben. Ook de soundtrack is zalig, waardoor het echt een feelgood filmpje wordt: Puccio gezond, klimmen is fantastisch, op naar buiten!
Boulderen in…Chamonix?

Matt Groom voert je mee naar een onverwachte locatie om te boulderen: Chamonix! Dit buitensportparadijs op aarde staat natuurlijk bekend als basecamp voor klimmers die in het Mont Blanc massief hoge sneeuwtoppen willen bedwingen, maar ook op bescheidener hoogte kun je je prima vermaken rond dit Franse stadje.

 

Alexey Rubtsov – Fighting with Boulders

Fijn profiel van deze sterke Russische klimmer die een paar jaar geleden uit het niets de World Cup in München won bij zijn comeback, en daarna consistent weer meedraait in de top.

 

Rab – The Place of the Gaels

Deze trailer voor de volwaardige film waar Rab je binnenkort op trakteert is al om je vingers bij af te likken. Schotse klimmers nemen hun Amerikaanse evenknie mee op avontuur in de wijdse Schotse landschappen en trakteren hen op de volwaardige Noord-Britse ervaring.

 

Video of the week: send op hoogte door Daila Ojeda

De video of the week hoeft niet altijd de hardste beklimming van de week te zijn. Daila Ojeda gaat in deze video op zoek naar ongebruikelijke avonturen en vind er een op grote hoogte: Digital Crack ligt in de hoge bergen bij Chamonix, onder de rook van de Mont Blanc, op een hoogte van zo’n 4000 meter. Het is daarmee een van de hoogste 8a-routes ter wereld. Vanaf het liftstation moet je als klimmer zodoende eerst een lekker stuk sneeuwstampen, waarna je pas je aangename strakke klimschoentjes aan kunt trekken. De ervaren Spaanse klimmer neemt je mee op avontuur!

Over de auteur Bekijk alle berichten Auteur website

Bram Berkien

Mede-oprichter van Siked! Verzorgt fotografie en een artikel hier en daar. Daarnaast ook zelfstandig werkzaam als active lifestyle fotograaf. Na een begin als boulderaar kan hij nu ook de lokroep van het sportklimmen niet weerstaan.