Siked!

Zeven dikke klimvideo’s staan voor je klaar. Wat dacht je van een oldschool Frankenjura-film, een epische send van Golden Gate en de trailer van Reel Rock tour 12? Smullen maar!

Oldschool Frankenjura Bouldering

Wat The Real Thing is voor Engeland, is LOWCUT voor Duitsland: een overheerlijke cultfilm vol effecten en muziek waar je tegenwoordig niet meer mee weg komt, maar daarom des te heerlijker om te kijken!

Meer old school klimvideo’s zien? Kijk hier ons overzicht!
OK Almscliff

Lekker simpele video geschoten in de buurt van Leeds: een paar typisch Engelse (hoge) boulders, grijze luchten en een verbetenheid waarmee de klimmers altijd boven komen.

 

Emily Harrington doet Golden Gate in El Capitan

Emily Harrington werkte drie jaar toe naar deze bruut harde beklimming. In haar eigen woorden:

It was a bloody, tear-stained battle
Returnity

Dit is een video met een heerlijke flow, die zich afspeelt in een sandstone paradijs in Australië. Simon Blair deelt zijn favoriete danspasjes met ons!

 

Reel Rock 12 trailer

Wie verrassingen verwacht kan deze trailer overslaan, want uiteraard zit Reel Rock weer tjokvol sterke Amerikaanse atleten en Amerikaanse oud-klimmers die de prestaties van de Amerikaanse atleten fijn in episch perspectief plaatsen. Toch valt er nog wel wat te genieten: wat te denken van de pionier Margo Hayes, de free solo klimmer Brad Gobright en Maureen Beck, die met slechts één hand de knapste beklimmingen noteert. Oh, Chris Sharma is er uiteraard ook bij.

 

Matty Hong in Spanje

Matty Hong ging op avontuur naar Spanje en nam mee:

  • Jon Cardwell om een dikke film te schieten
  • Een mooi verlanglijstje met daarop La Rambla en Joe Mama
  • Genoeg motivatie om deze routes te proberen tot elke vinger voorzien was van een split, de 5 rollen tape die hij mee had genomen op waren of een nieuwe ijstijd de rotsen van Siurana en Oliana onder een gletsjer had begraven.

 

Video of the week: Bloc Shop Open 2017

Lekker hoor. Internationale topatleten als Melissa Le Neve, Juliane Wurm en Alex Megos. Een vette competite. Een vette aftermovie. Klik en geniet!

 

 

Over de auteur Bekijk alle berichten Auteur website

Bram Berkien

Mede-oprichter van Siked! Verzorgt fotografie en een artikel hier en daar. Daarnaast ook zelfstandig werkzaam als active lifestyle fotograaf. Na een begin als boulderaar kan hij nu ook de lokroep van het sportklimmen niet weerstaan.