Siked!

Zeven dikke klimvideo’s in deze Video of the Week, zoals je van ons gewend bent. Met deze week: een zandsteen paradijs, de beste zekeraar van de wereld en Anna Stöhr en Jule Wurm op avontuur in Japan.

Hard Rock: a tribute to Ken Wilson

De BMC (zeg maar de NKBV van Groot-Brittanië) maakte deze prachtige ode van 20 minuten voor de overleden trad-legende Ken Wilson. Zijn vroege avonturen worden gereconstrueerd én hedendaagse crushers als Steve McClure en Michaela Tracey herhalen enkele van zijn iconische routes. Must-see!

 
 

A Sandstone Paradise

Als je op zoek bent naar een zandsteen paradijsje rij je natuurlijk eerst naar Fontainebleau. Wanneer je echter liever geniet van iets hogere temperaturen én een goed portie tapas dan in Albarracin the place to be. De Deense fotograaf/filmer Camilla Hylleberg maakte deze lekkere video in dit Spaanse paradijsje op aarde.

 

Anna Stöhr en Jule Wurm – Lost in Japan

Wat begon met een casual Whatsapp-berichtje van Stöhr aan Wurm, eindigde met een dikke vette trip door het land van de rijzende zon, vol gamba gamba en lokale geneugten.

 
 

Jason Kehl: Hueco Maniac

In de epische uitgestrekte vlaktes van Hueco Tanks in Texas raust Jason Kehl door vers geopende boulders heen. Alleen al de zeer fotogenieke boog in deze video maakt hem het kijken waard!

 

Documentaire: Tomaso Greksák

De stroom aan lange kwalitatieve video’s over klimmers leek deze week weer onuitputtelijk. De Slovaakse nationale kampioen Tomaso Greksák gaat op jacht in Fontainebleau, waar hij samen met vrienden een huis heeft gekocht. Naast klimactie is de docu ook echt een mooi inkijkje in de lifestyle van een klimmer die zijn leven geheel heeft ingericht voor zijn passie en professie.

 

 Stephan Vogt in Action Directe

Mad Rock pompt de ene na de andere zeer uitstekende klimfilm de wereld in. Concept hierbij: een van hun gesponsorde atleten droomt van het klimmen van een klassieke lijn, in de video wordt zijn proces vastgelegd. Naast een kijkje in het karakter van de klimmer krijg je zo ook een erg goed beeld van de prachtigste en meest klassieke lijnen van de wereld.

 

Video of the week: The World’s Best Belayer

Deze video heeft ongetwijfeld al je social streams overbevolkt afgelopen week, voor de zekerheid verkiezen we hem toch even doodleuk tot Video of the Week. Met een dikke vette knipoog wordt deze zekeraar met een missie de hemel in geprezen door de ene na de andere topklimmer. Prachtige uitsmijter is Sharma, die aangeeft dat hij hem heeft proberen te bellen maar dat de zekeraar het steeds te druk had. Kijk en geniet!

 

Over de auteur Bekijk alle berichten Auteur website

Bram Berkien

Mede-oprichter van Siked! Verzorgt fotografie en een artikel hier en daar. Daarnaast ook zelfstandig werkzaam als active lifestyle fotograaf. Na een begin als boulderaar kan hij nu ook de lokroep van het sportklimmen niet weerstaan.