Siked!

Zeven maal prijs, zeven heerlijke klimvideo’s! Met deze week: Michiel Nieuwenhuijsen in Albarracin, Nalle Hukkataival en Ethan Pringle.

The Old Man Of Hoy

Vier Duitser vlogen naar de onwerkelijke Schotse Orkney eilanden en maakten daar deze heerlijke video. De reis is trouwens zo onconventioneel dat je voor hetzelfde geld en dezelfde tijd ook een paar dagen aan het strand in Miami had kunnen liggen. Maar goed, die keuze maakt elke Siked-lezer natuurlijk in één seconde.

 
 

Stone Age Yank-N-Yard highlights

Yes, weer zo’n lekkere competitie highlights-video zoals je ze gewend bent: een stampvolle gym, ramsterke atleten en een overvloed aan slow-motion beelden van de wildste passen.

 

Michiel Nieuwenhuijsen

Michiel Nieuwenhuijsen was in Albarracin, en dat heeft zijn 8a.nu-ticklist geweten ook! Check hier de twee 8B’s die hij wegtikte, voor meer info lees je uiteraard onze roundup van zijn trip.

 
 

Climbing in the autumnal Donautal

De titel zegt het al: in het prachtig herfstachtige dal van de Donau klimt Mischa Hawker-Yates de rauwe route Knocking on Heaven’s Door.

 

Ethan Pringle – Everything is Karate

Mad Rock dropt maar weer eens een vette video is een episch landscap: tussen de besneeuwde bergtoppen in California ramt Ethan Pringle er even een super rauw first ascent uit.

 

Nalle Hukkataival: Squamish Sending Spree

Als de fiere Fin Nalle Hukkataival een klimgebied in wandelt, dan staat één ding vast: de moeilijkste boulders gaan er aan. Check hier hoe hij afrekende met een aantal bikkelharde boulders in Squamish

Hukkataival kennen we natuurlijk vooral van zijn Lappnor project

 

Video of the week: Peixe Porco 9a door André Neres

Deze prachtig gemaakte video is onze terechte Video of the Week: een keiharde 9a in Portugal. De manier waarop deze video gefilmd en daarna van een lekker mediterraan filter is voorzien maakt dat hij net even opvalt tussen de stroom video’s die dagelijks het internet op geslingerd worden.

 

Over de auteur Bekijk alle berichten Auteur website

Bram Berkien

Mede-oprichter van Siked! Verzorgt fotografie en een artikel hier en daar. Daarnaast ook zelfstandig werkzaam als active lifestyle fotograaf. Na een begin als boulderaar kan hij nu ook de lokroep van het sportklimmen niet weerstaan.