Siked!

Zevenmaal prijs, zeven lekkere klimvideo’s! Met de vreemde held Patxi Usobiaga, een 94-jarige multipitch-baas, jazz in Fontainebleau en uiteraard onze landgenoot Michiel Nieuwenhuijsen.

 

Jackson Falls Climbing

Lifestyle is het sleutelwoord in deze prachtig gefilmde video. Veel klimactie zul je niet vinden, maar de video legt een universeel gevoel vast dat we als klimmers allemaal kennen.

 
 

La Sportiva Strange Heroes: Patxi Usobiaga

In Mexico is een luchador een in vreemde kleding gehulde vechter. In deze…vreemde video zien we de vermaarde Catalaanse strijder Patxi Usobiaga op zoek gaan naar zijn innerlijke vechtlust.

 

Paul Robinson en David Mason in Maltatal

Aan deze titel hoeven we eigenlijk niet veel meer toe te voegen. Twee rauwe klimmers gaan op zoek naar rauwe lijnen. De muziekkeuze in deze video is trouwens opmerkelijk: wie had ooit kunnen vermoeden dat country-dubstep een genre zou worden?

 
 

Michiel Nieuwenhuijsen in Albarracin

Ook deze week een lekkere video met de beresterke Rotterdammer! Ditmaal tackelt hij op een mooi vrijstaand blok in Albarracin de 8A+ Muten Röshi.

 

The Storm Giant

Onze favoriete crew Louder Than Eleven dropt weer eens een lekkere film: Storm Giant gaat over Gordon McArthur, die de hardste mixed route ter wereld belegert. In twee jaar tijd werken ze toe na hun beklimming van een horizontaal monster van liefst 80 meter lang. Dit is trouwens de trailer, de complete film zou ook zo ongeveer uit moeten zijn inmiddels.

 

 

Lonely Stars in Fontainebleau

Fontainebleau is eenzame druilerige jazz. In deze video wel tenminste: Gasper Bratina koos voor een melancholisch nummertje onder zijn Bleau-video, en dat geeft zijn mooie beklimmingen van eenzame lijnen in dit bos een bijzondere vibe.

 

Marcel Remy: 94 jaar, terug naar de top

Deze man werd geboren in een wereld zonder La Sportiva Solutions, crashpads of Gri-Gri’s. Op zijn 94e werkt deze oude baas zich nog doodleuk omhoog in de klimhal, maar dat is niet alles: zijn droom is om 450 meter hoge noord-west-wand van de legendarische Miroir de l’Argentine in Zwitserland te beklimmen. In deze fijne video zie je hoe dat hem verging.

 

 

 

 

 

 

 

Over de auteur Bekijk alle berichten Auteur website

Bram Berkien

Mede-oprichter van Siked! Verzorgt fotografie en een artikel hier en daar. Daarnaast ook zelfstandig werkzaam als active lifestyle fotograaf. Na een begin als boulderaar kan hij nu ook de lokroep van het sportklimmen niet weerstaan.