Siked!

Zeven maal raak, de kwaliteit van klimvideo’s lijkt elke week beter te worden! Deze week: Paul Robinson, Jan Hojer, PsicoRoc met veel sterke dames en boulderen in Chamonix.

 

The B├╝geleisen Story – Paul Robinson

De Amerikaan Paul Robinson tackelt zijn droomproject B├╝geleisen in Zwitserland – hij vertelt je zelf het verhaal, dat meer dan tien jaar geleden begint!
 

The first couple of climbing

Cedar Wright kennen we als het maatje van Alex Honnold, maar hij heeft natuurlijk een nog belangrijker maatje: zijn vrouw. Love is in the air in deze video!

 

Ryohei Kameyama in Fontainebleau

De jonge Japanner Ryohei Kameyama was een weekje in Fontainebleau, en wat er toen gebeurde zul je nooit geloven! Alle clickbait-gekheid op een stokje: deze jongen kan klimmen als een baas, wat dacht je bijvoorbeeld van een 8B+ klimmen in 3 pogingen?
 

Jan Hojer pakt Quoi de Neuf (8C)

Jan Hojer beukt zich door een dak heen, rauwe beat op de achtergrond – wat kan er nog mis gaan? Harkmodus aan.

 

Bouldering in thin air in Chamonix

Chamonix kennen we van de heldhaftige alpiene beklimmingen en een sportklimroute her en der. Je kunt er echter ook prima boulderen, zoals deze ontdekkers laten zien. Geniet van 18 minuten prachtige uitzichten en naar lucht happende boulderaars!

 

The Heretic Roof

Erg mooie video over een esthetisch dakje, waarbij de soundtrack leidend is. De beelden staan in dienst van de muziek, de video lijkt op deze manier bijna een muziekclip. Lekker vernieuwend!

 

Video of the week: Wild and Wonderful

Heerlijk lange en prachtig geproduceerde video over PsicoRoc, de eerste deep water solo wedstrijd in Amerika die wordt gehouden op echte rots, in plaats van boven een zwembad. De korte documentaire was al bekroond met prijzen, laten we daar dan ook nog maar de zeer prestigieuze award ‘Siked video of the week’ aan toevoegen!

Over de auteur Bekijk alle berichten Auteur website

Bram Berkien

Mede-oprichter van Siked! Verzorgt fotografie en een artikel hier en daar. Daarnaast ook zelfstandig werkzaam als active lifestyle fotograaf. Na een begin als boulderaar kan hij nu ook de lokroep van het sportklimmen niet weerstaan.