Siked!

Deze week zag je weer een heerlijke serie video’s voorbijkomen op Siked: Rustam Gelmanov in Mexico, Spankenjura, Annapurna, Daniel Woods en een Maltatal Montage. Kijk ze in deze Video of the Week nog eens op je gemak terug!

 

Fontainebleau: Hier Encore, La Marie Rose, L’angle Facial, La Borniol

Dat Fontainebleau-boulders hard moeten zijn om een mooie video op te leveren is een groot misverstand. In deze fijne video zie je een kudde kid crushers zich door een aantal prachtige klassieke Bleau-boulders heen werken. Met mooi gefilmde shots van boven, waar je de emotie op de gezichtjes ziet, is dit een genot voor het oog.
 

A Maltatal Montage

Paul Robinson leefde zich dit najaar uit de het Maltatal, dat leverde deze lekkere compilatie op.

 

Sharanam Ganesha Project

Een Chileens-Duits klimmerskoppel reist in deze video naar India om daar de lokale kids op weg te helpen in hun klimcarrière. Lekkere feel-good hoor!
 

Annapurna III

Ho, wacht even. Annapurna, dat is alpinisme toch? Op Siked? Ja joh! Als klimmer David Lama het mooi vindt, dan vinden wij het ook mooi. In de video zie je hoe David naar Nepal reist om een grote onopgeloste puzzel van het alpinisme te proberen: de nog ongeklommen zuid-oostelijke kam van Annapurna III

 

Daniel Woods climbs Warpath

Daniel Woods klimt ramharde boulder – wat kan er nog fout gaan?

 

Rustam Gelmanov in Mexico

Nederlandse Rus Rustam Gelmanov is op een missie in Mexico: de mooiste en hardste boulders klimmen. De manier waarop dit daadkrachtige kereltje kleine randjes wegtrekt is zoals altijd verbluffend. Mooi is ook dat de soundtrack (die erg doet denken aan Rage Against the Machine) redelijk duidelijk laat blijken wat het sentiment in Mexico is wat betreft de president van hun noorderbuur.

 

Video of the Week: The Spankenjura

Alleen al door de creatieve titel moest deze film de Video of the Week worden. Gelukkig is ook de inhoud van een prachtig niveau: een goeie soundtrack, keiharde routes, mooie shots van heerlijke passen en een lekker nuchtere Brit als hoofdrolspeler maken dit 11 minuten lang genieten. De beschrijving op Vimeo willen we je tenslotte ook niet onthouden:

In “The Spankenjura” we follow British climber Angus Kille on his journey through Germany’s finest climbing area.
Angus is known for being a good trad climber – but how will he handle small pockets, German beer and the abundance of good cake?

 

Over de auteur Bekijk alle berichten Auteur website

Bram Berkien

Mede-oprichter van Siked! Verzorgt fotografie en een artikel hier en daar. Daarnaast ook zelfstandig werkzaam als active lifestyle fotograaf. Na een begin als boulderaar kan hij nu ook de lokroep van het sportklimmen niet weerstaan.