Siked!

Zeven verse video’s, met aardig wat spierballengeweld. Deze week: heel veel Fontainebleau, een paar Ieren, Adam Ondra in de hardste route van Groot-Brittanië en prachtige routes in Zuid-Afrika.

 

David Fitzgerald takes on Switzerland

De protagonist van onze favoriete klimfilm van afgelopen jaar, David Fitzgerald, toog naar Zwitserland. Daar liet hij de ene na de andere klassieker kennis maken met de respectabele spiermassa in zijn armen.

 
 

Adam Ondra vs hardste route van Groot-Brittanië

Steve McClure hoorde dat Adam Ondra in Engeland was,. Hij wilde wel eens zien hoe de Tsjechische tovenaar het er van af zou brengen in zijn testpiece Rainman (9b).

 

Bananabreadtour Water Boven Part III

De Bananabreadtour gaat door, met de volgende stop in Waterval Boven. Ramsterke Duitser tackelen de mooiste lijnen van Zuid-Afrika.

 
 

Another Bleau Story

Afgelopen twee weken waren enkele van de natste en minst klimbare weken in lange tijd in Fontainebleau. Deze klimmers lieten zich niet gek maken en renden in de droge uurtjes van de ene naar de andere boulder om er het beste van te maken.

 

Wild Lines: Fontainebleau

Weer een Bleau-film? Ja joh, de hoofdrolspelers in deze video zijn namelijk niet de minste: Dave Barrans, Matt Cousins en Nathan Phillips. Hun missie tijdens deze trip was duidelijk: de hardste lijnen van het bos klimmen en een vrachtwagenlading kaas eten.

 

Sandscapes: Fontainebleau

En nog een Bleau-video! Dit keer gaan we niet eens proberen een leuke omschrijving te bedenken en kopiëren we simpelweg het bijschrift van Vimeo, beter wordt het namelijk niet:

Keenan Takahashi and Jimmy Webb going ham&cheez in Fontainebleau

 

Video of the week: Soul Resolution – An Irish Bouldering Film

Dit is hem hoor! 41 minuten lang droge Ierse humor, afgetrainde klimmers, sferische Ierse landschappen en vooral heel erg veel heel erg rauwe lijnen. Wie heeft er nog Netflix nodig als je ook dit kunt kijken!

 

Over de auteur Bekijk alle berichten Auteur website

Bram Berkien

Mede-oprichter van Siked! Verzorgt fotografie en een artikel hier en daar. Daarnaast ook zelfstandig werkzaam als active lifestyle fotograaf. Na een begin als boulderaar kan hij nu ook de lokroep van het sportklimmen niet weerstaan.