Siked!

Zeven verse video’s van over de hele wereld. Met deze week op zoek naar een blauwe hemel in Varazze, de kelder van Ned Feehally en op avontuur in Servië en Japan.

Searching For Blue Skies – Varazze

De titel zegt het al: deze klimmers snakken naar een blauwe hemel boven hun harde projecten. De soundtrack alleen al maakt deze video zeer het kijken waard!

 
 

Never Give Up: Shattered Heel to Climbing 8B+

Van een ernstig ongeluk en rolstoel naar 8B+ klimmen – Thomas Blaabjerg deed het. Dit inspirerende verhaal moet je zeker even zien.

 

Uit de enigszins oude doos: Alex Megos doet Lucid Dreaming (8C)

Deze epische send kende je hopelijk al, maar de video blijft heerlijk en tegelijk pijnlijk om te kijken. De jonge nuchtere Duitser klimt een van de allerhardste lijnen op aarde. Vier rauwe passen door een zwaar overhangende wand, gevolgd door een uitklim op een angstaanjagend hoge plaat. Zweethandjes gegarandeerd!

 
 

A World Less Traveled – Serbia

Een lekker lange film, die laat zien dat er ook in Servië echt uitstekend geklommen kan worden.

 

Japan Granite

Japan kennen we inmiddels in de klimwereld vooral als dat land waar een oneindige stroom superklimmers die alle klimwedstrijden domineren vandaan lijkt te komen. Ook in het land van de rijzende zon zelf kan echter uitstekend geklommen worden. Ga me op avontuur in de ongerepte Japanse natuur!

 

 

Rab presenteert: Lattice Training met Tom Randall en Ollie Torr

Rab en UKC presenteren een mooie serie video’s over training. De klimmers Tom Randall en Ollie Torr begeleiden een aantal klimmers en helpen ze aan de hand van het profileren van hun krachten en zwaktes om een sterkere klimmer te worden. Ook jij kan hier van leren, de trainers reiken je tools aan om bij jezelf een inventarisatie te maken!

 

 

 

Video of the Week: 56 degrees Underground

Het uitstekende Engelstalige platform The Project Magazine dropt weer een prachtige sterke video. Ditmaal duiken ze in de trainingskelder van Ned Feehally. Wie? Zijn vriendinnetje Shauna Coxsey ken je sowieso, maar deze erg sympathieke beer timmert zelf ook aan de weg. Hij is de man achter de Beastmaker-vingerborden en hoort bij de absolute elite die een 8B+ boulder geflasht hebben.

Niet kijken als je net zit te eten: Ned liep onlangs een ‘kleine’ split op en kan nu na een maand weer voorzichtig klimmen.

In deze video laat Ned dus zijn kelder in Sheffield zien en vertelt hij zeer openhartig over zijn mindset, wat hem motiveert en wat hij er voor moet doen om tot de sterksten op aarde te behoren. Wie goed oplet ziet trouwens ook nog wat Nederlandse glorie functioneren als wandbekleding!

 

 

 

Over de auteur Bekijk alle berichten Auteur website

Bram Berkien

Mede-oprichter van Siked! Verzorgt fotografie en een artikel hier en daar. Daarnaast ook zelfstandig werkzaam als active lifestyle fotograaf. Na een begin als boulderaar kan hij nu ook de lokroep van het sportklimmen niet weerstaan.