Siked!

Het is weer zevenmaal bingo: zeven klimvideo’s over trainen, trips en ticks. Met deze week: de trailer van een episch slechte klimfilm, een paar ramharde sends en een bizarre video van Louder Than Eleven

Trailer: Killer Pillar

Is dit een komedie? Is dit een persiflage? Of is het toch echt en zit klimmend Nederland binnenkort in de bioscoop voor deze episch slechte film?

 
La Plancha First Ascent

Paul Robinson is zo’n klimmer die redelijk onder de radar is maar stiekem keiharde lijnen klimt. Deze eerste beklimming van een 8B+ is daar een perfect voorbeeld van!

 

One Year Challenge at 50: 7b+ to 8b+

Richie Patterson is 50 en stelt zichzelf een uitdaging: met de moderne trainingstechnieken wil hij in één jaar de stap maken van 7b+ naar 8b+. Hij roept de hulp in van Tom Randall en Ollie Tor van Lattice training en komt een paar supersterren tegen die ook nog wel een tip hebben. Dit is video één, er volgen er nog de nodige dus!

 

 
 

Möwe

Lekkere harde lijn bij Kaapstad in de buurt. Slecht weer was in dit geval geen excuus!

 

Hueco Tanks

Paul Robinson dropt wederom een video, ditmaal in het prachtige Amerikaanse gebied Hueco Tanks.

 

Training Stories: Jeremy Bonder

Je moet even je Franse woordenboek bij de hand houden, maar dan steek je wel wat lekkere tips op van deze veteraan!

 

Video of the Week: Freedom of the Wheels

Deze film van Louder Than Eleven kunnen we niet beschrijven. Je moet hem gewoon kijken.

 

 

 

Over de auteur Bekijk alle berichten Auteur website

Bram Berkien

Mede-oprichter van Siked! Verzorgt fotografie en een artikel hier en daar. Daarnaast ook zelfstandig werkzaam als active lifestyle fotograaf. Na een begin als boulderaar kan hij nu ook de lokroep van het sportklimmen niet weerstaan.