Siked!

Zeven verse vette klimvideo’s, met deze week onder anderen: de langharige pionier Nathaniel Coleman, een oude hond die nieuwe kunstjes leert, ontdekken waarom je ook al weer klimt en een dappere dame die haar hoogtevrees overwint. Inspiratie voor eenieder!

A Northern Soul

Lekker pure feelgood film, gemaakt met een minimaal budget. A jonge vrouw geeft haar visie op de klimsport, en hoe het voor veel mensen juist veel meer is dan enkel een sport.

 
 

The Power of the Psych – Nathaniel Coleman

De opmars van deze jonge Amerikaan gaat ongeveer gelijk op met de lengte van zijn woeste lange haren. Van broekie naar doorgewinterde pionier in de outdoor-scene van Utah. Alleen al het eerste shot waarin Coleman achteloos en op zijn wandelschoenen een boulder aftikt maakt de film het kijken waard.

 

Steve McLure – Old Dog New Tricks

Richie Patterson is een rapidly ageing, perennially injured underachiever (zijn eigen woorden) die toch eenmaal in zijn leven 8b+ wil klimmen. Dit is aflevering 3 uit de serie, waarin een schouderblessure roet in het eten lijkt te gooien. Gelukkig is guru Steve McLure in de buurt, die hem toch weer stapje dichter bij zijn doel brengt.

 
 

On the Road to bouldering nationals me Kyra Condie

Lekker simpele get psyched video: Kyra Condie laat zien dat ze klaar is voor het Amerikaanse kampioenschap!

 

Michael O’Rourke – No Pressure

Inspirerende video met Michael O’Rourke. Deze Amerikaan deed een stapje terug uit het wedstrijdcircuit om te herontdekken waarom hij ook al weer klimt. Het antwoord is verrassend simpel.

 

Cypher (8B) in North Yorkshire

Is dit de beste 8B op Gritstone? David Mason vindt zelf van wel, en hij laat je in deze video zien waarom.

 

Video of the Week: Jumpscare

Hoogtevrees en angst om te vallen bij sportklimmen: niet zo handig, maar heel veel klimmers worstelen er soms toch een beetje mee. De BMC (Britse collega’s van de NKBV) brengt je deze ijzersterke en prachtige video, over √©√©n klimmer die haar angsten overwon. Als jij ook wel eens kampt met deze angsten, dan kan dit een enorm inspirerende video zijn.

 

 

Over de auteur Bekijk alle berichten Auteur website

Bram Berkien

Mede-oprichter van Siked! Verzorgt fotografie en een artikel hier en daar. Daarnaast ook zelfstandig werkzaam als active lifestyle fotograaf. Na een begin als boulderaar kan hij nu ook de lokroep van het sportklimmen niet weerstaan.