Siked!
Video of the Week

Dat was weer een lekker weekje! Zeven geniale klimvideo’s staan klaar om jullie honger naar ultieme klimporno te stillen. De Video of the Week-bokaal gaat dit keer naar David Mason. De Brit trakteerde ons op een bijzondere verzameling verborgen parels in Fontainebleau.

Best weekend ever

Max Deelen vermaalde blokken in Bleau en maakte deze video over zijn beste weekend ooit. Een flinke bak zevens passeert de revue en Siked-redacteur Berends doet dienst als trouwe spotter.

Rustam Gelmanov traint in Café Kraft

Van buiten naar binnen. De in Eindhoven woonachtige Rus Rustam Gelmanov reisde naar het beroemde Café Kraft voor een intense trainingssessie. Alsof The Gelmanator nog niet sterk genoeg is.

Alban Levier viert vakantie in Mallorca

Topklimmers willen ook wel eens met vakantie en wat ga je dan doen? Inderdaad: klimmen! De krachtige Fransoos Alban Levier reisde naar Mallorca om DWS-toetssteen El Pontas aan de tand te voelen. Helaas lukt het niet om dit mythische zeemonster op zijn knieën te dwingen. Jernej Kruder deed het wel trouwens.
Chris Sharma in Castle Rock

Chris Sharma en Pol Roca vervolgen hun reis door Californië. De Amerikaan toont zijn nieuwgevonden discipel de plek waar zijn klimcarrière begon: Castle Rock. Dit bouldergebied in de bergen van Santa Cruz heeft wel wat weg van Fontainebleau trouwens.

David Mason presenteert verborgen parels

Van bijna-Bleau naar het echte bos. David Mason neemt ons in deze topper van de week mee naar de verborgen parels van het Franse boulderwoud. In Gemme Cachées krijgen we beta voor Coco’s Production, Tilt, Forêt Noire en Orange Juice.
Caroline Sinno klimt La cicatrice de l’Ohm

Het moet het heerlijke voorjaarsweer zijn geweest, want we bleven deze week in de bossen rondom Fontainebleau hangen. Hier zien we local Caro Sinno haar project La Cicatrice de l’Ohm (8A+/8B) klimmen.

Jernej Kruder in Cova del Ocell

En nog een laatste om het af te leren. Brute Sloveen Jernej Kruder bijt zich vast in Chris Sharma’s Catalan Witness the Fitness (8C). Hier lees je het artikel over zijn send.

Volg ons op Youtube en Vimeo

Waren dit nog steeds niet genoeg vette klimvideo’s voor jou? En wil jij altijd de eerste zijn die de nieuwste films te zien krijgt? Volg Siked dan op Youtube en Vimeo, kies je favoriete playlist of collection en ga er even goed voor zitten!

Over de auteur Bekijk alle berichten Auteur website

Paul Kaufman

Hoofdredacteur en mede-oprichter van Siked! Deze taaltechneut eet gewoonlijk keien als ontbijt, maar gooit eigenlijk net zo lief een touwtje uit. Naast klimmen en boulderen doet Paul vooral aan klimmen en boulderen.