Siked!

Zeven prachtige klimvideo’s staan voor je klaar. Met deze week: een persoonlijk verhaal van Paul Robinson, heerlijke cinematografie in Bishop en de nieuwe Franse kampioenen.

 

Jumpman (8B+)

Heerlijke en intens persoonlijke video van Paul Robinson. In deze klimvideo vertelt hij prachtig over zijn beta in de boulder waar hij al een jaar lang door geobsedeerd is.

 
Beyond the Mostest

Overheerlijke lange video van La Sportiva waarin James Pearson onnavolgbare dromen najaagt en de raarste dingen meemaakt.

 

Manu Cornu en Fanny Gibert: kampioenen van Frankrijk

Een mooie terugblik op het Franse kampioenschap boulderen. Sterke klimmers en rauwe boulders, what else?

 
 

Ups en Downs

Niky Ceria reisde naar Finland met maar één doel: zo veel mogelijk van Nalle Hukkataival’s boulders aftikken. In deze video zie je hoe hem dat verging. Tipje van de sluier: Burden of Dreams klom hij niet, maar een aantal ramharde achten bond hij wel aan zijn zegekar.

 

The Reluctant Enthusiasts

Dit is een klimvideo zonder verhaal of apotheose. Maar hij is prachtig. Met een heerlijke cinematografische look toont de video je een typisch dagje klimmen van twee vriendin in Bishop, zonder dat er ook maar 1 woord gesproken wordt.

 

The Shining Path

Klimmen in het donker? Ja joh, waarom niet? Lichtje er op en gaan!

 

Video of the Week: The Heritage of our Fathers

In de Italiaanse Dolomieten opende Simon Gietl in 2016 een schitterende multipitch-route. Hoewel deze video in het lokale dialect wordt becommentarieerd, zijn de beelden ruim voldoende om de titel Video of the Week te verdienen!

 

Over de auteur Bekijk alle berichten Auteur website

Bram Berkien

Mede-oprichter van Siked! Verzorgt fotografie en een artikel hier en daar. Daarnaast ook zelfstandig werkzaam als active lifestyle fotograaf. Na een begin als boulderaar kan hij nu ook de lokroep van het sportklimmen niet weerstaan.