Siked!

Vandaag warmen we op met Gimme Kraft, klimmen we pas voor pas door een 9b-route heen en eindigen we met Nalle Hukkataival in Rocklands. Dit is de Video of the Week

Gimme Kraft warmt je op

Opwarmen: niet het leukste deel van je klimsessie, maar het moet toch echt gebeuren. Je kan natuurlijk gewoon het makkelijkste circuit in de hal klimmen, maar Gimme Kraft legt je uit hoe je het iets gestructureerder aan kan pakken.

 

Dave Graham deel 543654

Petzl is lekker aan de gang geweest met hun atleet Dave Graham. Het ene na het andere lekkere filmpje van deze crusher in Spanje slingeren ze het web op. Geen probleem hoor, wij blijven gewoon kijken.

 

Ringlock Ranch

In de woestijn vind je naast heel veel zand ook heel veel verrassingen. Wat dacht je van mijlenlange rotspartijen waar je helemaal los op kan gaan, in Utah bijvoorbeeld? Mason Earle vond een ongeklommen crack en wist wat hem te doen stond.

 

Een 9b klimmen – pas voor pas

Hey, dit is vet! Ga mee op reis door een 9b en bekijk pas voor pas hoe zo’n route er uit ziet. Op het menu staat de niet onaardige Fight of Flight.

 

Rockin’ Rolo

Rocklands kennen we vooral van de boulders maar je kan er ook prima sportklimmen. Check deze epische vergezichten!

 

Ötztal

Het toeristenbureau van Tirol speelt voor de gelegenheid even voor topo. Zij nemen je mee naar een heerlijke lijn en regelen twee oersterke dames om hem even voor te doen.

 

Nalle Hukkataival in Rocklands

Als we niet beter wisten zouden we denken dat Nalle in Rocklands woont. De nuchtere Fin zal ondertussen alle bestaande boulders in dit Zuid-Afrikaanse klimgebied wel gevinkt hebben, maar goed, dan ga je natuurlijk gewoon lekkere nieuwe lijnen openen als topklimmer!

 

 

Over de auteur Bekijk alle berichten Auteur website

Bram Berkien

Mede-oprichter van Siked! Verzorgt fotografie en een artikel hier en daar. Daarnaast ook zelfstandig werkzaam als active lifestyle fotograaf. Na een begin als boulderaar kan hij nu ook de lokroep van het sportklimmen niet weerstaan.