Siked!
Video of the Week

Een nieuwe week, dat betekent een nieuwe Video of the Week! Check hier de totaal willekeurige rangschikking van de vetste video’s van afgelopen week en jij bent weer good to go voor een week lang vol motivatie grepen trekken.

Climbing with legends: Sharma, Megos, DiGiulian en Gelmanov

Chris Sharma heeft sinds enige tijd zijn eigen klimhal met uitzonderlijk goede trainingsfaciliteiten, waar dan ook de nodige topklimmers op af komen. Zo traint de Amerikaanse Sasha DiGiulian er met de grootmeester Patxi Usobiaga en kwamen Alex Megos en Rustam Gelmanov op bezoek om de afmetingen van hun biceps te vergelijken met die van Sharma zelf. Je ziet ze allemaal voorbijkomen in deze ruige video!

Lees hier ook: Siked-redacteur Paul Kaufman volgt PUC Training met Patxi Usobiaga

Federica Mingolla klimt multipitch in Italië

Zijn meerdere touwlengtes meer jouw ding, dan moet je deze lekker lange video zeker even kijken: Federica Mingolla pakt de first female ascent van Weg Durch den Fisch in Italië.

First Female Ascent? Wat dat betekent lees je hier in ons grote klimtermen overzicht!

 


 

Megan Mascarenas in Fontainebleau

Deze heerlijk lange video met de jonge Amerikaanse topklimmer Megan Mascarenas moet je gezien hebben. Een intiem kijkje in de gedachten van een van de meest succesvolle wedstrijdklimmers van deze tijd, terwijl zij zich onderdompelt in de Fontainebleau-lifestyle.

Seb Bouin – The Silent Crusher

Seb Bouin, die zijn harde outdoor sends moet realiseren naast zijn werk als sportleraar, probeert zijn next level project in de Gorges Du Verdon:  La Rage d’Adam

 

 


Hueco 8As

Hueco, Spaans voor hol, maar in de klimwereld beter bekend als: ongekend plezier in fantastisch mooie boulders! Meer hoeven we er niet over te zeggen.

 

The Shield – tien jaar dromen

John Higham droomde al tien jaar van het klimmen van deze boulder – wij zijn getuige van zijn droomsend!

 

Video of the Week: Back in Bleau

Enigszins bevooroordeeld zijn we als Siked-redactie wel tijdens onze rustdag in Fontainebleau, maar deze video is simpelweg heel mooi: Back in Bleau moet het niet hebben van de keiharde boulders, maar van de schitterende beelden. Wie had ooit gedacht dat een 6A zulke mooie beelden op kon leveren?

Volg ons op Youtube en Vimeo

Waren dit nog steeds niet genoeg vette klimvideo’s voor jou? En wil jij altijd de eerste zijn die de nieuwste films te zien krijgt? Volg Siked dan op Youtube en Vimeo, kies je favoriete playlist of collection en ga er even goed voor zitten!

         

Over de auteur Bekijk alle berichten Auteur website

Bram Berkien

Mede-oprichter van Siked! Verzorgt fotografie en een artikel hier en daar. Daarnaast ook zelfstandig werkzaam als active lifestyle fotograaf. Na een begin als boulderaar kan hij nu ook de lokroep van het sportklimmen niet weerstaan.