Siked!
Video of the Week - Squamish

U vraagt wij draaien. En ook als u het niet vraagt trouwens. Hier zijn de zeven beste klimvideo’s van afgelopen week. Van sportklimmen op de Krim en boulderen in Rocklands tot sfeerimpressies uit Canada en alpine avonturen in Washington, de video of the week staat weer boordevol spetterende klimbeelden.

Red Stone Climbing

De laatste jaren is de Krim zelden positief in het nieuws geweest. Het schiereiland werd in 2014 geannexeerd door Moeder Rusland en ontketende een diplomatieke crisis. Maar er schijnt licht in de duisternis: je kunt er blijkbaar fantastisch klimmen.

Sandscapes: deel 3

Het derde deel van deze Rocklands-serie toont een verbluffend sterke jongeman die even achten komt grazen. Hij is overigens ook het levende bewijs dat spierballen het altijd winnen van voettechniek.

Jacopo Larcher

Vorige week zat Jacopo Larcher ook al in de VoW. Hij hing toen met Babsi Zangerl aan het steile graniet van Yosemite. Nu vindt hij een korte route, die hij overigens nog steeds op eigen gear klimt.

Psicobloc 2017

Kyra Condie won de Psicobloc, het jaarlijkse spetterfestijn in de Verenigde Staten.

Video of the week: Squamish

En de absolute winnaar deze week. Leun achterover en laat je meevoeren met deze prachtige beelden uit het Canadese Squamish.

Pool of Death

En we blijven nog even in Canada. Klimlocaties worden niet veel beter dan dit. Steil graniet en een ijzige, kolkende watermassa vormen de ultieme combinatie in deze korte video.

Forbidden Peak

En de VoD van vandaag. Voor de verandering wat alpine kletterij in plaats van harken door grote overhangen. De beelden spreken voor zich en zorgen ervoor dat zelfs de meest verstokte boulderaar naar het hooggebergte verlangt.

Over de auteur Bekijk alle berichten Auteur website

Paul Kaufman

Hoofdredacteur en mede-oprichter van Siked! Deze taaltechneut eet gewoonlijk keien als ontbijt, maar gooit eigenlijk net zo lief een touwtje uit. Naast klimmen en boulderen doet Paul vooral aan klimmen en boulderen.