Siked!

In de legendarische School Room in Sheffield werd de basis gelegd voor een aantal van de meest epische sends in Engeland ooit. Op deze bijzondere locatie presenteert klimmerk Moon een nieuwe serie trainingsvideo’s, met als eerste resultaat deze vingerbord-video!

Dave Mason is een van de sterke Moon-atleten én jouw host in deze video in de School Room. Trainen op een vingerbord is een zeer tricky aangelegenheid, de kans op blessures is groot. In deze trainingsvideo helpt Mason je dan ook vanaf het begin om op de juiste manier aan deze training te beginnen. Hij legt eerst uit wat de juiste techniek is voor het hangen aan een vingerbord en besteedt ook aandacht aan het toevoegen van extra gewicht. Na het bespreken van een goed schema voor de training ben jij in principe all set to go! Uiteraard wel even goed opwarmen en zoals altijd bij vingertraining: begin rustig aan, luister goed naar je lichaam, stop direct bij pijn en als je nog niet zo lang klimt kun je hier beter nog even mee wachten.
Meer weten over hangtraining? Fysiotherapeut en trainer van het Nederlands team Mathieu Ceron schreef een column over trainen op een vingerbord!

 

Over de auteur Bekijk alle berichten Auteur website

Bram Berkien

Mede-oprichter van Siked! Verzorgt fotografie en een artikel hier en daar. Daarnaast ook zelfstandig werkzaam als active lifestyle fotograaf. Na een begin als boulderaar kan hij nu ook de lokroep van het sportklimmen niet weerstaan.