Siked!

Dit zijn zeven heerlijke video’s om je het weekend door te helpen! Met veel harde routes, een innovatie van Black Diamond en een knappe female first ascent door Michaela Kiersch.

 

World Cup Prep Camp

Sympathieke routesetter Tonde Katiyo organiseert een trainingsstage in Kopenhagen voor de Scandinavische wedstrijdklimmers. Kijk mee hoe zo’n wedstrijdsimulatie er in de praktijk uitziet!

 
 Seb Bouin in Move (9b/9b+)

Deze video speelt zich af in de bruchte Flatanger-grot in Noorwegen en begint met een schreeuw. Maar nee, het is niet Adam Ondra! Seb Bouin strijdt in de loodzware route Move en wij zijn er bij.

 
 

Markus Jung in de Frankenjura

Markus Jung tikt een lekkere authentieke 9a-route in de Frankenjura. Geen poespas, gewoon lekker klimmen!

 

Perspective: Daniel Woods

Daniel Woods vluchtte deze winter naar Catalonië om in aangename temperaturen te kunnen trainen én presteren. De video laat zien hoe Woods traint om zijn droom werkelijkheid te maken: 9b klimmen.

 

Waarom je niet op natte rots moet klimmen

Hey, we willen niet al te belezend worden hoor. Maar op natte rots klimmen is niet cool. Waarom niet? Nalle Hukkataival legt het je uit.

Nalle Hukkataival klom de allerhardste boulder op aarde. 9A, schoon aan de haak.

 

Baanbrekende innovatie van Black Diamond

Op 1 april kwam het Amerikaanse merk Black Diamond met een grote innovatie in de klimwereld: de verwarmende pofzak. Wie wil die nou niet?

 

Video of the Week: Michaela Kiersch pakt de first female ascent van Necessary Evil

Michaela Kiersch is zo’n sterke Amerikaanse dame die lekker onder de radar keiharde routes aftikt. In deze video rekent ze af met Necessary Evil, een mythische route die in 1997 geopend werd door niemand minder dan Chris Sharma. De route wordt vaak geprobeerd maar zelden uitgeklommen. Sterker nog: daar was een vrouw nog nooit eerder in geslaagd. Totdat Kiersch haar setjes inhing…

 

 

Over de auteur Bekijk alle berichten Auteur website

Bram Berkien

Mede-oprichter van Siked! Verzorgt fotografie en een artikel hier en daar. Daarnaast ook zelfstandig werkzaam als active lifestyle fotograaf. Na een begin als boulderaar kan hij nu ook de lokroep van het sportklimmen niet weerstaan.