Siked!

Dit is weer eens zo’n klassieke Video of the Week: we gaan de hele wereld over en ontmoeten alle helden. Japan, Verdon, Californië en de Frankenjura, met hoofdrolspelers Alex Honnold, Hazel Findlay, Steve McClure en Jimmy Webb. Dat kan toch al niet meer mis gaan?

Hazel Findlay

Naast een nummer Gloria Jones en daarna Marilyn Manson is Tainted Love ook de naam van een ramharde route in Squamish. De onbevreesde Hazel Findlay is de perfecte persoon om zich niet in de hoek te laten drijven door deze route.

 
 

Babsi en Jacopo hebben lak aan haken

Waarom haken gebruiken als je ook gewoon zelf je nuts en cams kan plaatsen? Babsi Zangerl en Jacopo Larcher doen het voor in Zwitserland!

 
 

 

Jimmy Webb – California vibes

De man met de baard liet afgelopen najaar zijn zuidelijke roots even los en toog naar Californië. Dat betekent over het algemeen maar twee dingen: veel harde first ascents en veel snelle herhalingen van klassiekers.

 

Vijf oefeningen die elke klimmer zou moeten doen

Louis Parkinson is de antiheld die de klimwereld niet verdient. De spierballen van deze Brit zijn ongeveer vijf keer zo groot als zijn ego. Louis is dan ook niet te beroerd om vijf lekkere trainingstips met ons te delen.

 

Alex Honnold in Japan

Het bijschrift van de video is in het Japans – de exacte achtergrond van dit verhaal blijft dus ongewis. Het concept is echter simpel The North Face Japan haalde de Amerikaanse ster Alex Honnold naar het land van de rijzende zon om eens lekker los te gaan om wat Japanse rots. Kan weinig meer fout gaan dan toch, zeker omdat Alex gewoon braaf zijn gordeltje aantrekt.

 

The Essential (9a) in Frankenjura

Frankenjura – we krijgen er geen genoeg van. Het lijkt alsof in dit Duitse gebied een onuitputtelijke stroom ramharde routes verborgen ligt. Dat is niet ver van de waarheid. Vandaag hebben we er weer zo eentje: The Essential. Lekker 9a harken, what’s not to like?

 

Video of the Week: Steve McClure pakt zes touwlengtes in Verdon

Steve McClure is zeker niet meer de jongste, maar toch staat hij nog altijd aan de top van Engeland. Case in point: voor de tweede week op rij verdient deze baas onze titel Video of the Week! Deze video van een dikke 22 minuten is smullen als je van klimmen houdt, en als je dat nog niet deed ga je dat bij het zien van de video wel doen.

Meer vette video’s zien waaronder dus meer van Steve McClure? Check de Video of the Week van afgelopen week!

 

Over de auteur Bekijk alle berichten Auteur website

Bram Berkien

Mede-oprichter van Siked! Verzorgt fotografie en een artikel hier en daar. Daarnaast ook zelfstandig werkzaam als active lifestyle fotograaf. Na een begin als boulderaar kan hij nu ook de lokroep van het sportklimmen niet weerstaan.